STOP THE PRESS!

Marie Jonesin viimeisin komedia Lilla Teaternissa

Fly me to the moon

Kuva: Cata Portin

Lämmin ja ajankohtainen irlantilaiskomedia Fly me to the moon avaa Lilla Teaternin näytäntövuoden 13. syyskuuta. Näytelmä kertoo kahdesta kotihoitajasta, Liljasta ja Fiasta, jotka paiskivat töitä ja unelmoivat paremmasta elämästä. Yksi heidän asiakkaistaan on vanha mies, joka rakastaa Frank Sinatraa ja raviurheilua. Eräänä päivänä mies jää harvinaisen pitkäksi aikaa kylpyhuoneeseen, ja naiset alkavat miettiä, mitä hänen eläkerahoilleen pitäisi ja voisi tapahtua…

Fly me to the moon on palkitun pohjoisirlantilaisen näytelmäkirjailijan Marie Jonesin (mm. Kiviä taskussa, 1996) viimeisin komedia. Näytelmän on uudelleen kääntänyt ja sovittanut ohjaaja Joakim Groth, jonka näytelmä Retro oli menestys Lilla Teaternissa 2017.

Fly me to the moon kertoo tapahtumaketjusta, jossa loppujen lopuksi on kyse moraalista. Missä menee raja köyhyyden ja totuuden, oman edun ja perinteisten arvojen välillä? Miksi tavallisen ihmisen pitäisi kuunnella moraalin ääntä, kun yhteiskunnan rikkaat ja valtaapitävät eivät näytä tekevän niin?, sanoo ohjaaja Joakim Groth.

Lavalla nähdään näyttelijät Pia Runnakko sekä Linda Zilliacus. Näytelmän esityskieli on ruotsi, mutta se tekstitetään suomeksi.

Fly me to the moon -ensi-ilta 13.9.2018 Lilla Teaternissa (Yrjönkatu 30)
Liput 34 €