STOP THE PRESS!

Ihmeperhe 2 (Incredibles 2)

Ihmeperhe 2Ohjaus ja käsikirjoitus: Brad Bird
Tuotanto: John Walker, Nicole Paradis Grindle
Alkuperäisäänet: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Huck Milner, Samuel L. Jackson, Bob Odenkirk, Catherine Keener
Suomenkielisen version ohjaus: Markus Bäckman
Kääntäjä: Aki Heinlahti
Näyttelijät: Sasu Moilanen, Rinna Paatso, Annituuli Kasurinen, Luca Vieri, Krista Kosonen, Selma Jokinen, Paavo Kerosuo, Petteri Summanen, Jon-Jon Geitel, Maria Ylipää
Arvio: 5/5

Ihmeperhe Vaaran elämä on täysin muuttunut, kun he epäonnistuivat eräässä tehtävässä ja erikoissankaruudesta on tullut laitonta toimintaa. Devtechin omistaja ja miljardööri Winston Deavor keksijäsisarensa kanssa haluaa muuttaa tilanteen ja laillistaa rohkealla projektilla supersankareiden toiminnan. Samalla perhe siirtyy nuhjuisesta motellista asumaan Deavorin huippuhienoon asuntoon. Kun isä Ilu jää kotiin hoitamaan lapsia, niin äiti Elli ryhtyy jahtaamaan konnia. Pian kuitenkin selviää, että jotain hämärää on tekeillä. Joku haluaa oikeasti olla supersankareiden esteenä ja tuhota Deavorin aikeet tavalla tai toisella. Jotta tätä ei tapahtuisi, tarvitaan Vaaran perhe aina Jaska-vauvasta lähtien apuun.

Harvoin animaatioelokuvien (tai yleensäkin elokuvien) jatko-osat pääsevät edes lähelle alkuperäisen elokuvan tasoa. Ihmeperhe 2 yllättävää kyllä on jopa parempi kuin ensimmäinen elokuva monellakin eri tavalla. On enemmän huumoria, vauhtia ja tarina on moniulotteisempi kuin aiempi. Tarinan painopiste on enemmän äiti Ellin puolella, mikä itse asiassa on hyvä asia, sillä harvemmin naissankareita animaatioelokuvissakaan näkee. Eikä supersankarimiehiä kotiaskareiden ongelmien kanssa painivina koti-isinä. Kun edellisestä elokuvasta on ehtinyt jo kulua 14 vuotta, niin myös tekniikka on kehittynyt. Vauhdikkaat kohtaukset sujuvat entistä paremmin ja niistä on tehty vieläkin näyttävämpiä. Mukana on monta kohtausta, jotka suorastaan saavat katsojan haukkomaan henkeä. Bäckmanin ohjaama ja Heinlahden kääntämä suomenkielinen versio on todella onnistunut. Bäckmanin ohjauksessa näyttelijöiden äänet sopivat kuin nenä päähän piirretyille roolihahmoille ja saavat niihin oikeanlaisen uskottavuuden. Ihmeperhe 2 on erinomainen koko perheen animaatio, joka tarjoaa vauhtia, huumoria ja hyvää tarinaa.

Lisämateriaalina mm. lyhytelokuva Bao, ns. Easter Eggseja eli piilotettuja vitsejä, animaation oppitunti yhdessä ohjaaja Brad Birdin kanssa, kommenttiraita ja paljon muuta.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Walt Disney Studios Home Entertainment, 2018

Traileri: