STOP THE PRESS!

Louisa Clarkin tarina saa päätöksen Jojo Moyesin romaanissa Elä rohkeasti

Jojo Moyes, Elä rohkeastiSuurta suosiota nauttivan viihdekirjailijan Jojo Moyesin kirjoja on myyty jo yli 38 miljoonaa kappaletta 44 kielellä. Moyesin romaanit ovat nousseet 12 maassa myyntilistojen ykkösiksi. Jojo Moyesin uutuusteos Elä rohkeasti (Gummerus) on lämminhenkinen päätösosa Kerro minulle jotain hyvää -trilogialle. Se on elämänmakuisen rehellinen ja ihmisyyden moninaista kirjoa kuvaava kasvutarina.

”Ojentauduin mykistyneenä, kun kiidimme kohti maapallon kuuluisinta metropolia. ”Tuohon näkyyn ei kyllästy koskaan, vai mitä luulet? Vähän komeampi kuin Stortfold.” En usko, että olin kunnolla tajunnut asiaa ennen sitä hetkeä. Siellä oli uusi kotini.”

Lukijoiden rakastama Louisa ”Lou” Clark tekee vihdoin unelmistaan totta ja muuttaa töihin New Yorkiin. Muutto tuhansien kilometrien päähän Englannista testaa ihmissuhteiden kestävyyttä, kun kotiin jäävät poikaystävä ja perhe. Elämä multimiljonääriperheen rouvan assistenttina vie Louisaa ympäri New Yorkin seurapiirien juhlia. Suunnan löytäminen elämässä ja ratkaisevien valintojen tekeminen ei ole tunnetusti helppoa. Loun on mietittävä tarkasti, kummalle puolen Atlanttia hän todella kuuluu?

Elä rohkeasti tavoittaa Louisan arjen kuvauksen mukana ajankohtaisia teemoja, muun muassa maailmankansalaisuudesta ja itsensä löytämisestä. ”Elä rohkeasti, Clark”, Will Traynor sanoi Louisalle sarjan ensimmäisessä osassa Kerro minulle jotain hyvää. Ja sen taidon Louisa Clark aikoo vihdoin täydellisesti oppia.

Jojo Moyes
Englantilainen Jojo Moyes on yksi maailman tunnetuimpia ja suosituimpia viihdekirjailijoita. Hän aloitti uransa toimittajana ja ryhtyi sittemmin täysipäiväiseksi kirjailijaksi. Jättimenestys Kerro minulle jotain hyvää nauttii suosiota myös elokuvana. Jojo asuu Essexissä miehensä ja heidän kolmen lapsensa kanssa.

Jojo Moyes, Elä rohkeasti
Alkuteos Still me
Suomentanut Heli Naski
502 sivua