STOP THE PRESS!

Rovaniemi, vedostaen -näyttely esittelee erilaisia tulkintoja pohjoisesta elämästä

Rovaniemi vedostaen - näyttely

Juliste: Mari Kakkonen ja Johanna Saarenpää

Lapin yliopiston avoimen yliopiston kesäkuussa järjestämällä carborundum-kurssilla syntynyttä taidegrafiikkaa on esillä Rovaniemen kaupungintalon aulan näyttelytilassa 28.8.–7.9.

Näyttelyssä nähdään teoksia yhteensä viideltätoista taiteilijalta. Vaikka tekniikka olikin useimmille uusi, lopputuloksena on ilmaisuvoimainen näyttely, jossa Rovaniemi näyttäytyy uusina ja yllättävinä tulkintoina.

Carborundum on tekniikkana maalauksellinen, ja se mahdollistaa yhtä lailla mustavalkoisen kuin värien kyllästämän työskentelyn. Näyttelyn tekijät ovat lähestyneet aihetta esittävien kuvien, abstraktin ilmaisun ja monenlaisten kokeellisten keinojen kautta. Tekijöille on yhteistä ennakkoluuloton henki, reipas seikkailumieli ja tinkimättömän päämäärätietoinen työskentely halutun tuloksen saavuttamiseksi.

Kuvantekijöinä kokeneen taiteilijaryhmän muodostavat Leila Alaraudanjoki, Arto Harju-Autti, Tuija Hautala-Hirvioja, Pertti Huhtala, Mari Kakkonen, Päivi Kallio, Arto Komulainen, Hilkka Liikkanen, Leila Lipiäinen, Miia Mattila, Helena Nissinen, Ella Ronkainen, Johanna Saarenpää, Tiina Ukkola ja Tuula Vanhatapio.

Carborundum-kurssin ohjaajana ja näyttelyn kuraattorina toimi Lapin yliopiston kuvataiteen professori Jaana Erkkilä-Hill.

Näyttely kuuluu myös 3. – 9.9.2018 järjestettävän perinteikkään Rovaniemi-viikon tapahtumaohjelmaan.