STOP THE PRESS!

Idän Tarinalyhty tuo Itäkeskuksen alueen asukkaiden kädenjäljen näkyville yhteisöllisiin valoveistoksiin

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Piirrä omakuvasi ja ole mukana luomassa yhteisöllistä valoveistosta. Teokset toteutetaan laserleikatusta ruostumattomasta teräksestä ja led-valaisimista

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Piirrä omakuvasi ja ole mukana luomassa yhteisöllistä valoveistosta. Teokset toteutetaan laserleikatusta ruostumattomasta teräksestä ja led-valaisimista

Stoa sekä taiteilijat Kaisa Barbieri ja Raita Virkkunen aloittavat syyskuussa Helsingin Itäkeskuksen alueella tarina- ja valoprojektin, jossa alueen asukkaiden oma kädenjälki pääsee esille yhteisöllisiin valoveistoksiin. Idän Tarinalyhty -hankkeessa toteutetaan yhdessä alueen lasten ja nuorten sekä muiden asukkaiden kanssa valoveistos Olavinlinnantien ja Kajaaninlinnantien väliselle puistoalueelle sekä Stoan aukiolle.

Teokset toteutetaan laserleikatusta ruostumattomasta teräksestä ja led-valaisimista sekä Stoan aukiolla gobo-valaisimista.

Syksyn 2018 aikana järjestetään työpajoja ja teosten avajaiset ajoittuvat marraskuulle.

Projektissa tehdään yhteistyötä alueen asukkaiden, Itäkeskuksen peruskoulun oppilaiden, Puotinharjun päiväkodin lasten ja Stoassa toimivan nuorten toimintatalo Kipinän nuorten kanssa.

Hankkeen tavoitteena on tuoda asukkaiden tarinoita ja lasten kuvakieltä julkiseen tilaan ammattimaisessa muodossa, tuottaa yhteisöllisiä sisältöjä osaksi ympäristökokemusta ja luoda uusia kohtaamispaikkoja.

Hankkeessa luodaan yhteisöllisyyttä muokkaamalla tilan tunnelmaa ja tarjoamalla osallistava taideprosessi kohtaamisen alustaksi. Hankkeen teemana on naapuruus, jota käsitellään fiktiivisten eläinidentiteettien avulla.

Hankkeen vetäjinä toimivat kuvataiteilija Raita Virkkunen ja taidekäsityöläinen Kaisa Barbieri ja hanke toteutetaan yhteistyössä Stoan kanssa. Idän Tarinalyhty on jatkoa Herttoniemenrannan alueella toteutetulle monivuotiselle Tarinalyhty-hankkeelle.

Kaikille avoimet työpajat järjestetään seuraavasti:

Ti 4.9. klo 9-11.30 ja 16-18
Paikka: Olavinlinnantien ja Kajaaninlinnantien välinen puistoalue, sateen sattuessa Stoan aula
Työpajassa tehdään valoteosta Olavinlinnantien ja Kajaaninlinnantien väliseen puistoon.

To 13.9. klo 16-18
Paikka: Stoan aula
Työpajassa tehdään gobo-valoteosta Stoan aukiolle.

Työpajoihin on vapaa pääsy