STOP THE PRESS!

Pertsa ja Kilu seikkailivat viikonloppuna Kotkassa

Pertsa ja Kilu pakenevat takaa lähestyvää veturia

Kuva: Joonas Vartia

Taavi Vartian ohjaamaan Pertsa ja Kilu -seikkailuelokuvaan liittyvää promotraileria kuvattiin viikonloppuna Kotkassa. Kuvaukset järjestettiin yhteistyössä Kaakon elokuvakomission kanssa. Itse elokuva on tarkoitus kuvata ensi kesänä. Keväällä järjestetyn näyttelijähaun kautta valituksi tulleet kotkalaiset pojat Olavi Kiiski ja Oskari Mustikkaniemi eivät vielä kesän alussa tienneet, kummasta tulee Pertsa ja kummasta Kilu. Nyt promotrailerin kuvausten alkaessa roolit olivat selvillä ja repliikit hallussa; Olavi on Pertsa ja Oskarista tuli Kilu. Vaikka pojat olivat elokuvanäyttelemisen osalta ensikertalaisia, jännityksestä ei ollut tietoakaan. Molemmat pojat olivat innoissaan ja valmiina kuvauksiin.

Promotrailerin kuvaukset vauhdittivatkin Pertsan ja Kilun mitä hurjempiin seikkailuihin maalla, merellä ja ilmassa. Pelkällä seikkailumielellä ei kuitenkaan kuvauksissa selvitty. Pojilta vaadittiin napakkaa asennetta ja keskittymistä, kun kohtauksia hiottiin huippuunsa uusintaottojen kautta. Tärkeää oli tietysti myös saada palautetta ohjaajalta välittömästi: ”Meniks hyvin?”, huusi toinen pojista. Ohjaaja Vartia pyysi kokeilemaan jonkun repliikin eri painotuksella ja taas mentiin. ”Hiljaisuus. Kuva. Ääni. Ja olkaa hyvä”

Resiinarallia junaa karkuun

Kuvausten aikana pojat pääsivät myös kokeilemaan mitä mielenkiintoisimpia härveleitä ja laitteita, joista kaikkien nimet eivät jääneet mieleen: ”Mikä onkaan se ihmejutska, jolla ajetaan junaradalla?”, kysyi Olavi.

Ihmejutskalla tarkoitettiin tietenkin vanhaa kunnon resiinaa, joka pojilla oli käytössä lauantaina Karhulassa kuvatussa toimintakohtauksessa junaradalla. Kohtauksesta tulikin yksi koko trailerin näyttävimmistä.

Kohtauksessa pojat luulivat jahtaavansa resiinalla junaradalla karkuun ajavaa moottoripyöräilijää. Mutta kuinkas kävikään, kun takaa alkoikin uhkaavasti lähestyä jättimäinen veturi? Takaa-ajajista tulikin yhtäkkiä takaa-ajettavia ja poikien oli pumpattava karkuun resiinalla entistä lujemmin.

Kaspar the Viking -tuotanto myös suunnitteilla

Pertsan ja Kilun promotrailerin kuvausten yhteydessä kuvattiin myös toinen, lyhyempi teaser ”Kaspar the Viking” -nimiselle tuotannolle, jota ohjaaja Vartia vie tällä hetkellä myös eteenpäin. Tehdyssä teaserissa Kasparin roolissa nähdään Oskari Mustikkaniemi, mutta Kaspar tullaan aikanaan roolittamaan vielä erikseen.

https://www.youtube.com/watch?v=BWV_ZH7n4PE&feature=youtu.be