STOP THE PRESS!

Teoston Keikkakartta-sovelluksessa keikkamäärät vuosilta 2014 – 2017

Teostolle tehtyjen esitysilmoitusten mukaan vuonna 2017 Suomessa soitettiin kaikkiaan 71 060 keikkaa. Keikkojen määrä kasvoi edellisvuodesta huomattavasti, sillä vuonna 2016 Teostolle ilmoitettiin 62 511 keikkaa.

Opiskelupaikkakunnat, Lapin hiihtokeskukset ja laivat keikkailun keskiössä

Keikkamäärissä maakuntien Top 5 -listalle ylsivät Uusimaa, Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa ja Keski-Suomi, kuntatasolla kärjessä ovat yliopistokaupungit Helsinki, Tampere, Turku, Oulu ja Jyväskylä.

Paikkakunnan asukaslukuun suhteutettuna eniten keikkoja ja tapahtumia järjestettiin edellisten vuosien tapaan Lapin kunnissa: sijoitukset selittää alueen pieni asukasmäärä ja hiihtokeskusten suuri elävän musiikin tarjonta.

Koko Suomen Top 10 esityspaikat -listan kärjessä on kaksi laivaa, M/S Finlandia ja M/S Baltic Princess. Muista esityspaikoista koko Suomen ja Uudenmaan suosituin esityspaikka oli viime vuonna legendaarinen Tavastia (493 keikkaa), listan sijalla kaksi on Helsingin Musiikkitalo (425 keikkaa) ja kolmantena tamperelainen Tullikamarin Klubi (411 keikkaa).

Tilastoja keikoista on tehty vuodesta 2009

Teosto on tilastoinut elävää musiikkia sisältävien tapahtumien ja keikkojen kokonaismäärää Suomessa vuodesta 2009. Teosto tilastoi tapahtumat ja keikat erikseen, ja keikaksi lasketaan yksittäisen artistin tai bändin esiintyminen, kun taas tapahtumat, kuten konsertit tai festivaalit, voivat sisältää useita keikkoja.

Teosto kerää tietoa elävän musiikin esitystapahtumista vuosittain. Tietoja kerätään sekä tapahtumajärjestäjiltä että artisteilta ja bändeiltä, jotka tekevät keikoistaan esitysilmoituksia. Esitysilmoituksilla kerättyjen tietojen avulla tapahtumajärjestäjiltä kerätyt esityskorvaukset maksetaan keikoilla esitetyn musiikin tekijöille eli säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikin kustantajille.

Katso oman kotikuntasi sijoitus keikkatilastossa Teoston Keikkakartta-sovelluksesta!

Eri maakuntien, kaupunkien ja kuntien keikkatilastoja voit tutkia lähemmin Teoston Keikkakartta-sovelluksessa, joka on osoitteessa www.teosto.fi/keikkakartta.