STOP THE PRESS!

Linnan juhlat ja Otto vai Pano, Tampereen Komediateatterin syyskuun ensi-illat 11.9. ja 14.9

Viime vuonna Tampereen Komediateatteri juhli satavuotiasta Suomea täysin kotimaisten kantaesitysten voimin. Tänä syksynä ovat kaikki keinot sallittuja. Syksyn suurin satsaus on jälleen kotimainen, Satu Rasilan ja Tuomas Parkkisenratkiriemukas komedia Linnan juhlat ensimmäistä kertaa kirjoittajansa Tuomas Parkkisen ohjaamana (ensi-ilta ti 11.9.), mutta luvassa on tekstejä myös Englannista, Espanjasta ja Ruotsista. Samalla viikolla Linnan juhlien kanssa ensi-iltansa saa Jordi Galceranin kirjoittama ja Panu Raipian ohjaama ovela kiristyskomedia Otto vai Pano (ensi-ilta pe 14.9.), jonka päärooleissa toisistaan mittaa ottavat Kake Aunesneva ja Ilkka Koivula. Linnan juhlien pyörteissä nähdään näyttelijät Kaisa Hela, Tuukka Huttunen, Jere Riihinen ja Saija-Reetta Kotirinta.

Luvassa myöhemmin syksyllä on Jeremy Dysonin ja Andy Nymanin  kirjoittama kauhumenestys englannista, Ghost StoriesKauhutarinoita (ensi-ilta 3.10.) Teemu Ojalan ohjaamana ja Astrid Lindgrenin lasten seikkailunäytelmä Veljeni Leijonamieli (ensi-ilta 23.10.) Sanna Majanlahden ohjaamana, Ransun joulutarinan paluu (26.11.) sekä Ravintolateatterin runsas tarjonta vetureina mestarilliset hauskuuttajat Jukka Puotila, Jaakko Saariluoma, Arimo Mustonen ja Mikko Vaismaa sekä mentalisti Pete Poskiparta.

Ohjelmistossa jatkavat suosikit keväältä:  riemastuneen vastaanoton saanut Suurenmoista! , rooleissa Leena Rousti, Ilmari Saarelainen, Marjut Sariola, Aku Sajakorpi ja Miia Räikkönen ja arvostelumenestys Päämäärä Tuntematon, jossa Väinö Linnaa ja hänen aikalaisiaan tulkitsee Tuukka Huttunen.

 

Luulitko, että Linnan juhlat on niin nähty? Niin luuli Saulikin.

Tuomas Parkkisen ja Satu Rasilan kirjoittama komedia Linnan juhlat on huima spektaakkeli maamme seuratuimmasta tapahtumasta! Luvassa ennennäkemätöntä materiaalia ja haastatteluja! Linnan juhlat –komedia tarjoilee sinulle ratkiriemukkaan illan kutsun saamisesta, punaisen maton kautta aina presidentinlinnan parketille, kulisseihin ja vielä jatkoille!

Kuka astuu kenenkin varpaille? Kenen helma ratkeaa? Ja kuka unohtaa kätellä?
Löytyvätkö parhaimmat selostajat tänäkin vuonna kotisohvalta?
Montako presidenttiä mahtuu samaan kuvaan? Pääseekö linnaan ilman kutsua? Ja kuka hoitaa presidenttiparin vauvaa?

Tule ja näe Linnan juhlien kauneimmat puvut ja kaameimmat mokat kautta aikojen. Tampereen Komediateatteri kutsuu sinut tasavallan ykkösjuhliin, joissa ”ei koskaan tapahdu mitään.”

Rooleissa Kaisa Hela, Tuukka Huttunen, Saija-Reetta Kotirinta ja Jere Riihinen

Tuomas Parkkisen ja Satu Rasilan näytelmä
Ohjaus Tuomas Parkkinen
Lavastus Jyrki Seppä
Pukusuunnittelu Elina Vättö
Maskeeraus- ja kampaussuunnittelu Johanna Vänttinen

Ensi-ilta 11.9.2018
Arvioitu kesto n. 2 tuntia väliaikoineen.

 

Jordi Galceranin palkittu komedia Otto vai pano on tarina lainaneuvottelusta, jossa kaikki keinot ovat sallittuja.

Asiakas (Ilkka Koivula) tulee pankkiin ja pyytää lainaa. Pankinjohtaja (Kake Aunesneva) ei pysty tätä myöntämään, koska asiakkaalla ei ole riittäviä vakuuksia. Asiakas ei häkelly vaan vetoaa härskisti pankinjohtajaan tämän vaimon kautta. Tästä käynnistyy avio-onnea horjuttava valtapeli, joka osoittautuu todelliseksi kaksintaisteluksi.

Jos olet joutunut tai joutumassa neuvottelemaan pankinjohtajan kanssa, niin tämä komedia saattaa antaa avaimet päämäärääsi pääsemiseksi.

Jordi Galceran on palkittu v. 2014 parhaan näytelmäkirjailijan Ceres-palkinnolla juuri tästä komediasta.

Jordi Galceranin kiristyskomedia
Suomennos Sanna Niemeläinen
Ohjaus ja visualisointi Panu Raipia

Rooleissa Ilkka Koivula ja Kake Aunesneva

Ensi-ilta 14.9.2018
Kesto avoin, esityksessä on väliaika.

Lähde: Tampereen Komediateatteri