STOP THE PRESS!

Imagine

ImagineOhjaus ja pääosissa: John Lennon, Yoko Ono
1. Imagine. 2. Crippled Inside. 3. Good Morning. 4. Jealous Guy. 5. Don t Count The Waves. 6. It s So Hard. 7. Mrs Lennon. 8. In Bag. 9. I Don t Wanna Be A Soldier Mama I Don t Wanna Die. 10. Mind Train. 11. Whisper Piece. 12. What s That In The Sky? 13. Power To The People. 14. Gimme Some Truth. 15. Midsummer New York. 16. Oh My Love. 17. How Do You Sleep? 18. How? 19. Oh Yoko! 20. Beach
Arvio: 3/5

Tämä puolitoistatuntinen ’musiikkivideo’ on suoranainen taidepläjäys. Kuvauspaikkoina ovat olleet mm. 40 kilometriä Lontoosta länteen sijaitsevassa Ascotissa oleva Lennonin entinen kartano, Tittunhurst Park, New York ja Tokio. Pääosissa luonnollisesti ovat Lennon ja hänen vaimonsa Yoko Ono, mutta mukana on myös paljon vierailijoita, kuten esim. legendaarinen Fred Astaire, näyttelijä Jack Palance, talkshow-isäntä Dick Cavett ja taiteilija Andy Warhol.

Vaikka pääosin musiikki onkin Lennonin itsensä tuotantoa, niin mukana on myös useita Onon sävellyksiä. Itse en ole kovinkaan viehtynyt jälkimmäisen tekemiin musikaalisiin teoksiin, mutta jotenkin ne vaan tähän kokonaisuuteen sopivat, kuten tämän pariskunnan toiminta yleensäkin. Luvassa on suoranainen visuaalinen sekamelska, jossa ei ole oikein päätä eikä häntää, mutta mielenkiintoinen taidepläjäys tämä kuitenkin on. Grammy-palkittu äänivelho Paul Hicks on päässyt käsittelemään alkuperäiset ääniraidat ja työstämään niistä Dolby Atmos -laatuiset saundiraidat. Kun olen aikoinaan nähnyt tämän taltioinnin rupuiselta VHS-nauhalta, niin on luonnollista. että nyt laatu on täysin huippuluokkaa. Sitä se onkin, sillä kuva ja ääni todella pelittävät erinomaisesti. Hienointa tässä teoksessa on kuulla nuo Lennonin legendaarisimman albumin kappaleet loistokkaassa sävyssä. Muuten filmatisointina teos on melko kaoottinen pläjäys.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Yoko Ono Lennon, 2018