STOP THE PRESS!

Peppermint

PeppermintOhjaus: Pierre Morel
Käsikirjoitus: Chad St. John
Tuotanto: Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Richard S. Wright
Näyttelijät: Jennifer Garner, Juan Pablo Raba, John Gallagher Jr., Pell James, John Ortiz, Richard Cabral, Annie Ilonzeh
Arvio: 1/5

Garnerin esittämä Riley North on perheellinen pankkitoimihenkila ja hänen miehensä Chris omistaa mekaniikkakaupan, joka ei oikein tahdo tuottaa  tulosta. Vaimonsa tietämättä Chrisille tarjoutuu mahdollisuus ryöstää huumepomo Diego Garcia (Raba). Vaikka hän hommasta kieltäytyykin, niin asia on jo edennyt eteenpäin. Rileyn ollessaan tivolissa perheensä kanssa Chris ja tytär saavat surmansa gangstereiden toimesta ja hän itse joutuu koomaan. Kun hän herää ja tajuaa menetyksensä, hän haluaa oikeutta. Kun hän ei sitä saa, niin hän pakenee maasta vuosiksi ja kouluttautuu vaaralliseksi soturiksi. Nyt on hänen aikansa jakaa oikeutta niille, jotka sen ansaitsevat.

Naistoimintasankareita ei kovin usein näe vielä tänäkään päivänä elokuvissa. Onneksi edes tämä on tehty, mutta valitettavasti onnistuminen tarinan suhteen on heikko.  St. Johnin käsikirjoitus on suorastaan vaivaannuttava ja tilanteet hyvin kliseisiä, eikä se tarjoa tekijöilleen kovin kummoista pohjaa kokonaisuutta ajatellen. Kuvauspuolelta ohjaajauralle siirtynyt Morel muistetaan muistakin toiminnallista elokuvista, kuten Luc Bessonin tuottamista Taxi ja From Paris with Love sekä The Gunmanista, jonka yhdessä roolissa nähtiin myös Peter Franzén. Samalla räminä-väkivaltalinjalla jatketaan tässäkin elokuvassa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita kyllä riittää, mutta aivotonta menoa kokonaisuus kuitenkin on. Vaikka harvakseltaan valkokankaalla tätä nykyään nähtävää Garneria onkin ilo nähdä roolityössä, niin tässä hänen suorituksensa ei ole kummoinen. No, ei hänelle kuitenkaan kovin uskottavaa toimintasankarin roolia olekaan kirjoittettu. Ikävä kyllä sama pätee myös muihin rooleihin. Peppermint on yksi unohdettavimmista leffoista, joita olen hetkeen nähnyt.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by STX Financing, LLC., 2017. Credit: Tony Rivetti

Traileri: