STOP THE PRESS!

Uusi yleisötilaisuuksien sarja alkaa Turun Kaupunginteatterissa 6. lokakuuta

Turun Kaupunginteatteri aloittaa kaikille teatterinystäville suunnatun ilmaisen Teosavausten sarjan, jossa pureudutaan yhteen näytelmään kerrallaan. Ensimmäinen Teosavaus järjestetään 6.10. ennen Varissuo-musikaalin iltapäiväesitystä.

Teosavausten sarja on osa Turun Kaupunginteatterin tekemää yleisötyötä. Se on suunnattu kaikille niille, jotka haluavat sukeltaa syvemmälle esityksiin, tavata tekijöitä ja viettää aikaa teatterinystävien parissa.

”Yleisö pääsee seuraamaan tekijöiden välistä keskustelua tai asiantuntijan luentoa kulloinkin aiheena olevasta esityksestä. Tavoitteena on tarjota yleisölle tuoreita, kiinnostavia näkökulmia teatterin ohjelmistoon ja raottaa esirippua katsojien ja tekijöiden välissä”, kertoo Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki, joka on itse vetäjänä kolmessa syksyn Teosavaus-keskusteluista.

Teosavaukset ajoittuvat yleensä aiheena olevan esityksen yhteyteen, mutta niihin voi tulla, vaikka olisi jo nähnyt esityksen tai lippu olisi vielä hankkimatta. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Lämpiön kahvila ja aulan vaatesäilytys (narikkamaksu 2,5 €) ovat avoinna. Teosavaus kestää puolesta tunnista tuntiin.

Ensimmäisenä vuorossa on Varissuo

Ensimmäinen Teosavaus järjestetään lauantaina 6.10. klo 12.30 teatterin toisen kerroksen lämpiössä. Käsittelyssä on syyskuun alussa kantaesityksensä saanut Varissuo-musikaali. Siitä ovat keskustelemassa Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja ja musikaalin ohjaaja Mikko Kouki sekä näytelmätekstin kirjoittanut dramaturgi Satu Rasila. Yleisö voi vaikuttaa keskustelun kulkuun lähettämällä kysymyksiä musikaalin tekijöille 4.10. mennessä osoitteeseen maria.peltoniemi@turku.fi.