STOP THE PRESS!

Johnny English iskee jälleen (Johnny English Strikes Again)

Johnny English iskee jälleenOhjaus: David Kerr
Käsikirjoitus: William Davies
Tuotanto: Tim Bevan, Eric Fellner, Chris Clark
Näyttelijät: Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko, Jake Lacy, Emma Thompson
Arvio: 1,5/5

Edellisen tehtävänsä jälkeen English (Atkinson) on joutunut agenttikouluttajaksi… lapsille. Eräänä päivänä hän saa kutsun tulla takaisin hommiin salaiseen palveluun. Joku on kaapannut tietojärjestelmät ja pistänyt sekaisin mm. Lontoon liikennejärjestelmät. Pääministeri (Thompson) on huolissaan, eikä hän oikein aluksi innostu siitä, että asiaa pistetään tutkimaan aiemminkin hutiloinut English. Pian he huomaavat, että kyseessä on muutakin kuin vain tietomurtotapaus.

Johnny English Reborn -elokuvasta on jo ehtinyt kulua jo seitsemän vuotta. Sarja on mennyt alaspäin kuin lehmän häntä, sillä aiempikin oli jo melkoisen väsynyttä menoa, eikä hauskaa kovinkaan ollut. Tässä sitä on vieläkin vähemmän. Oikeastaan vain pari kertaa muutama juttu naurattaa, mutta mitään nauruhermoja kutkuttavia oivallisuuksia ei ole tarjolla. Välillä tuntuu siltä, että Atkinsonkin on hommasta vaivaantunut, mutta tietysti raha kelpaa miehelle. On todettava, että tässä on harvinaisen kökköä kamaa aiemmin mainioita komedioita tehneeltä tekijäporukalta.

Lisämateriaalina on tarjolla mm. making of -dokkareita elokuvassa käytetyistä laitteista, autoista sekä tutustutaan myös kuvauspaikkoihin. Kokonaisuuden kruunaa ohjaajan kommenttiraita elokuvan aikana, jos sellaista joku kaipailee.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment, 2019

Traileri: