STOP THE PRESS!

Suomalaisdokumentti menestyy kansainvälisesti

Kesäkuussa 23:illa New Jerseyn kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla parhaan pitkän dokumenttielokuvan palkinnon saanut, Marko Vuorisen ohjaama dokumentti Vianey valittiin viime viikolla parhaaksi pitkäksi dokumenttielokuvaksi Amsterdamissa Alankomaissa, Amsterdam Independent Film Festival 2018 -tapahtumassa.

Kuukauden kuluttua, loka-marraskuun vaihteessa elokuva suuntaa New Yorkiin. Vianey on valittu New Yorkissa järjestettävän Nordic International Film Festivalin kilpasarjaan. Festivaali on yksi merkittävimmistä foorumeista pohjoismaiselle elokuvalle Euroopan ulkopuolella. Vianey kilpailee festivaalilla parhaan pitkän dokumentin palkinnosta.

Nordic International Film Festival järjestetään 31.10. – 4.11. New Yorkissa. Viime vuonna festivaalilla Suomea edustivat elokuvat Yösyöttö- ja Autobiografia.

NIFF 2018 -ohjelma:
http://www.nordicfilmfest.org/official-program-2018/

Vianey on intiimin riisuttu dokumenttielokuva 24-vuotiaasta underground hip hop -artisti Vianey Oterosta, hänen elämästään ja kohtaamistaan vastoinkäymisistä. NewJerseyssä syntynyt ja New Yorkissa varttunut Vianey tunnetaan myös artistinimellä So Icey Trap.

 

Elokuvaa on esitetty toukokuussa 2018 pidetyn ensi-illan jälkeen 11:llä eri elokuvafestivaalilla lähinnä Yhdysvalloissa, mutta myös Euroopassa.

Elokuvan ohjaaja Marko Vuorinen on helsinkiläinen ja kansainvälisesti palkittu dokumentaristi, taiteilija ja kirjoittaja. Vuorisen työt käsittelevät yhteiskunnallisia sekä sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä teemoja etenkin naisten näkökulmasta. Vianey on Marko Vuorisen kolmas pitkä dokumenttielokuva.

Elokuvan traileri:
https://vimeo.com/188430900

Ote elokuvasta:
https://vimeo.com/262891864