STOP THE PRESS!

Pyynikin kesäteatterin Nuotin vierestä -komediaan uusia kasvoja ja vanhoja tuttuja

Pyynikin kesäteatteri Nuotin vierestä 2019Pyynikin kesäteatterin pääosaan Juha-Matti Koskela

– ihmissuhdekomediaa tähdittävät myös Irina Vartia ja Kaisa Hela 

Kesällä 2019 Pyynikin kesäteatterissa nähdään kotimainen kantaesitys Nuotin vierestä. Ihmissuhdekomediassa insinööri Artolla on elämässään selvät sävelet vaimonsa viisivuotissuunnitelman toteuttajana, kunnes äiti ja kohtalo puuttuvat peliin. Oma roolinsa esityksessä on kotimaisella musiikilla, sillä osa tapahtumista sijoittuu karaokekilpailuun.
Näytelmän ohjaa Ola Tuominen ja se perustuu Fremantle Media Finlandin vuonna 2016 julkaisemaan samannimiseen elokuvaan. Alkuperäiskäsikirjoittaja Johanna Hartikainen tekee teoksen näyttämösovituksen.
 
Uusia kasvoja ja vanhoja tuttuja
Nuotin vierestä -komedian pääosassa insinööri Artona nähdään Tampereen Työväen Teatterin näyttelijä Juha-Matti Koskela. Hän valmistui Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta vuonna 2011 ja on siitä asti kuulunut TTT:n näyttelijäkaartiin. Koskela on myös erinomainen laulaja ja onkin uransa aikana tehnyt useita musikaalirooleja. Pyynikin kesäteatterin lavalla hänet nähdään ensimmäistä kertaa.
Ensikertalainen Pyynikillä on myös Arton määrätietoisen Marjukka-vaimon roolin näyttelevä Irina Vartia. Salatut Elämät -televisiosarjassa vuodesta 2013 saakka näytelleelle Vartialle kesäteatterityö on tuttua esimerkiksi Sappeen ja Seinäjoen kesäteattereista. Teatterialan koulutustaan Vartia on täydentänyt The American Academy of Dramatic Arts -oppilaitoksessa Los Angelesissa.
Komediaa tähdittää lisäksi Kaisa Hela säkenöivän laulajatähden Susannan roolissa. Teatterikorkeakoulusta valmistumisensa jälkeen Turun Kaupunginteatterin sekä Tampereen Työväen Teatterin näyttelijäkuntaan kuulunut Hela työskentelee nykyisin freelance-näyttelijänä. Pyynikillä hän on vieraillut viimeksi vuosina 2012-2013 musiikkikomediassa Kuuma kesä -85. Televisiokatsojille Hela on tuttu muun muassa Kätevä emäntä -komediasarjasta sekä Putous -viihdeohjelmasta.
Ensi kertaa Pyynikin kesäteatterin lavalla nähdään myös muun muassa Korpelan kujanjuoksu -televisiosarjasta tuttu Hanna Gibson sekä Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta vuonna 2014 valmistunut Anna Ackerman.
Ennestään tuttuja kasvoja Pyynikin yleisölle sen sijaan ovat TTT:n näyttelijä Samuli Muje (mm. Avioliittosimulaattori 2015) sekä freelance-näyttelijät Karoliina Blackburn (Pirunpelto 2014), Jarmo Perälä (Taivaan Tulet 2016), Leena Rousti (mm. Taivaan Tulet 2016) ja Seppo Paajanen (Mooseksen perintö 2007). Lisää näyttelijäkiinnityksiä julkaistaan syksyn aikana.
 
 
Pyynikin kesäteatteri: NUOTIN VIERESTÄ -komedia
Esitykset: 11.6.-10.8.2019
Ensi-ilta 14.6.2019
Lipunmyynti 16.10.2018 alkaen:
Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynti (Verkatehtaankatu 11, Tampere), Kulttuurimyymälä Aplodi (Hämeenkatu 14b, Tampere) sekä Lippupisteen myyntikanavat.