STOP THE PRESS!

Songs of Lear – uutta musiikkiteatteria Puolasta

Songs of Lear

Kuva: Z.Warzynski

Rakkaus, petos, kuolema. Shakespearen Kuningas Lear saa uuden, kaikkia aisteja hivelevän muodon puolalaisen teatteriryhmän Pieśń Kozłan (Song of the Goat) käsittelyssä.  Songs of Lear on draamallinen musiikki-, kuoro- ja tanssiteos, joka kutoo tragedian valittuja kohtauksia yhteen hienosäikeisin langoin. Laulun, rytmin ja liikkeen muodostama kerronta on ryhmälle tunnusomaisen kurinalaista, fyysistä, samanaikaisesti raakaa ja hienostunutta.

Vuonna 2012 Songs of Lear palkittiin Edinburghin Fringe:ssa festivaalin vanhimmalla ja arvostetuimmalla Fringe First-palkinnolla. Esitys kiertää edelleen maailmaa, viimeksi Etelä-Koreassa ja Kiinassa.

Esitykset Espoon Kaupunginteatterin vierailunäyttämöllä Espoon
kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa pe 26.10. klo 19, la 27.10. klo 15

Esityskieli puola, tekstitys suomeksi ja englanniksi

Kesto 1h

Ohjaus Grzegorz Bral, musiikki Jean-Claude Acquaviva, Maciej Rychły,
Näyttämöllä Monika Dryl, Julianna Bloodgood, Anu Almagro, Rhianna Compton, Olga
Kunicka, Katarzyna Janekowicz, Rafał Habel, Sebastian Mach, Volodymyr Andrushchak, Dimitris Varkas, Łukasz Wójcik, Bogdan Koca, Maciej Rychł.

Yhteistyössä Adam Mickiewicz Institute / Culture.pl

 

Teatteri Pieśń Kozła (Song of the Goat Theatre)

perustettiin Puolassa vuonna 1996. Se on yksi tärkeimmistä eurooppalaista musiikkiteatteria uudistavista ja alan koulutusta antavista ryhmistä. Useista teoksistaan palkittu Song of the Goat tutkii uusia esittämisen muotoja ja yhdistää teoksissaan liikettä, ääntä, laulua ja tekstiä innovatiivisesti ja musikaalisesti. Maailmaa kiertävän ryhmän kotipaikka on Puolan Wroclawissa.

Anu Almagro on Song of the Goatin suomalainen jäsen ja yksi Songs of Lear-teoksen esiintyjstä. Tanssija-näyttelijä Almagro liittyi ryhmään vuonna 2007 ja toimii esiintyjänä, ohjaajana ja kouluttajana. Myös muita suomalaisia näyttelijöitä on vuosien varrella osallistunut Song of the Goatin koulutuksiin ja workshopeihin.

Grzegorz Bral toimii ohjaajana ja  pedagogina, opettaen yhdessä Song of the Goat:in kanssa luomaansa Acting Coordination Method:ia. Useiden eri taiteenlajien edustajat ovat käyttäneet Bralin luomaa metodia inspiraationa työssään. Bralin opetustyö ja vuosittain järjestettävät workshopit kokoavat yhteen teatterintekijöitä ympäri maailmaa. Lähes puolet Iso-Britannian teatterikouluista opettaa elementtejä Bralin kehittämästä metodista. Vuodesta 2013 Bral on opettanut Bral School of Acting – koulussa, Lontoossa.