STOP THE PRESS!

Tampereen Komediateatterin kevätohjelmisto on julkistettu

Tampereen Komediateatteri tuo kevääseen ison nipun mielenkiintoisia esityksiä ja teatterintekijöitä. Päänäyttämöllä nähdään peräti kolme uutta yhden miehen esitystä ja vastapainoksi ravintolateatterissa yksi kahden naisen komedia.

Kevään ensimmäinen ensi-ilta on Allu Tuppuraisen kirjoittama komedia Hirmu jätkä. Se on tarina Turusen Masasta ja siitä, kuinka nuoren miehen seksuaalisuus heräsi ja Masasta kasvoi viimein aikuinen. Näytelmä vie katsojat hetkeksi nuoruusvuosien ihanuuteen. Esitys on nähty aiemmin Vaasan Kaupunginteatterissa. Tämän päivitetyn version ohjaa Panu Raipia.

Näyttelijä Mika Nuojua on esittänyt Oulun Kaupunginteatterissa suurella menestyksellä näytelmää Pöljän pojan vakuutus. Se perustuu näyttelijänäkin tunnetun Pekka Huotarin samannimiseen romaaniin. Tarinassa seurataan Pohjois-Pohjanmaalta Helsinkiin könynneen, tivolin vedenneidon ja viinaan menevän tykinkuulan tuuraajan pojan, tarinaa. Pöljän pojan tarina on rakkaustarina, mitä liikutetaan kahdessa aikatasossa. Kari-Pekka Toivonen on ohjannut esityksen ja lavastuksesta vastaa Jussi Hukkanen ja puvuista Annukka Valta.

Kolmas mies on Komediateatterin keväässä on Tatu Mönttinen, joka muuntautuu maailman tunnetuimmaksi ja menestyneimmäksi mäkihyppääjäksi. Matti Nykänen – Hyppy sumuun -näytelmä raottaa ovea legendaarisimman urheilijan mieleen. Mitä Matti Nykänen haluaa sanoa elämästään ja hyppyuran jälkeisistä vuosistaan. Näyttelijä Mönttisen kirjoittaman, lukuisista Mattia käsittelevistä kirjoitsta ja tv-haastatteluista koostetun dokumenttiteatterimaisen esityksen lähes kaikki repliikit ovat oikeasti sanottuja.

Vastapainona näille miesnäytelmille tarjoilee Komediateatteri naisnäkökulmaa komedialla Korot kattoon. Se on Virpi Haataisen kirjoittama ja ohjaama ensimmäinen suomalainen telenovela. Korot kattoon on komedia kovasta yrittämisestä ihmissuhteiden viidakossa. Tässä Ravintolateatterissa nähtävässä ilottelussa ovat kaikissa kymmenessä roolissa Ria Kataja ja Minna Kivelä.

Esko Roineen ja Aimo Räsäsen lähes puolivaltakuntaa kiertänyt Mielensäpahoittaja ja poika palaa keväällä Komediateatteriin. Näytelmä pohjautuu Tuomas Kyrön romaaneihin sekä kolumneihin. Esitys on nähty viime keväänä jo Komediateatterissa, mutta nyt tätä herkkua on tarjolla vielä muutama lisä esitys.