STOP THE PRESS!

Exän uus ja vanha ensi-iltaan Rauman Kaupunginteatterissa

Kuvassa: Raisa Sorri, Tuija Piepponen ja Mona Lehtola. Kuva: Harri Joensuu

Kuvassa: Raisa Sorri, Tuija Piepponen ja Mona Lehtola. Kuva: Harri Joensuu

Rauman Kaupunginteatterin syyskauden toisena ensi-iltana nähdään hervoton parisuhdekomedia Exän uus ja vanha, joka saa ensi-iltansa 13. lokakuuta.

Nelikymppiset Terhi ja Jari ovat eronneet. Välit ovat säilyneet asiallisina ja lasten päiväkotikuljetukset ja muut käytännön asiat on saatu sujumaan. Nyt Jari kuitenkin on tuomassa näytille uuden naisystävänsä. Terhi odottaa vieraitaan kiukun- ja kauhun sekaisissa tunnelmissa, sillä on käynyt ilmi, että Jarilla ja uudella naisystävällä on 20 vuoden ikäero!

Terhi päättää kutsua henkiseksi tuekseen ystävättärensä Hillen, joka kuitenkin onnistuu osaltaan hämmentämään soppaa vielä lisää. Hämmentämistä tosiaan riittää, sillä soppa alkaa kiehua yli heti kättelyssä, tai paremminkin jo oven avautuessa.

Yllätyksiä ja käänteitä vilisevän komedian on kirjoittanut muun muassa Kumman kaa -televisiosarjassa hauskuuttanut Minna Koskela. Kesällä 2017 Rauman kesäteatterin Reinikaisessa sosiaalityöntekijä Aili Hinkan roolissa ihastuttanut Minna myös ohjaa esityksen

Exän uus ja vanha -näytelmän rooleissa nähdään Timo Julkunen, Mona Lehtola, Raisa Sorri sekä Rauman Kaupunginteatterissa jatkava Ninni Kekki. Lisäksi esitystä tähdittää myös räväkkä komedienne Tuija Piepponen.

Exän uus ja vanha sai kantaesityksensä kuluvan vuoden helmikuussa Keski-Uudenmaan Teatterissa (KUT). Tuoreen komedian lipunmyynti on ollut kiivasta ja syyskauden esitykset ovatkin jo käytännössä loppuunvarattu. Näytelmä kuitenkin jatkaa ohjelmistossa kevätkaudella ja myös kevään lipunmyynti on jo käynnissä.