STOP THE PRESS!

Uudenlainen toimintatrilleri talvisodasta aloittaa kotimaisen jännärisarjan

A.M. Frost: Näkymätön kuolemaA.M. Frostin Näkymätön kuolema on Karjalan kannakselle sijoittuva vauhdikas seikkailu toisen maailmansodan pyörteistä. Romaani marssittaa näyttämölle täysin uudenlaisen toimintasankarin, kylmäverisen majuri Peder Jangin, jolla on oma osuutensa talvisodan tapahtumissa. Teos aloittaa sarjan, jossa seurataan Mannerheimin pojaksi huhutun majurin edesottamuksia Suomen historian merkittävimmissä käänteissä.

Pohjoisesplanadi, ravintola Kämpin edusta, marraskuinen ilta 1939. Majuri Jang sytyttää savukkeen ja tarkkailee pois ajavan taksin pakokaasupilven läpi kolmea lähestyvää hahmoa kadulla. Jokin ei ole kohdallaan. Hyökkäys on todennäköinen. Kuka ja miksi?

Kun kohteena on Mannerheimin pojaksi huhuttu Suomen armeijan majuri Peder Jang, kyse ei ole henkilökohtaisesta kärhämästä. Tapaus liittyy koko maan kohtaloon, ja ensimmäisten venäläispommien moukaroidessa Pasilaa Jang on jo Karjalankannaksella estämässä vihollisen vyörymistä kohti Helsinkiä. Suomalaisten joukkoihin on kuitenkin soluttautunut petturi, ja kuviota sotkee myös puna-armeijan everstiluutnantti Zhdanov, joka apureineen punoo pirullisia juonia Terijoella.

A. M. Frostin romaanissa Näkymätön kuolema jäänviileä toimintasankari Jang kohtaa talvisodan näyttämöllä vihollisista pahimmat ja naisista kauneimmat. Rohkeasti faktaa ja fiktiota yhdistelevä kerronta ja mehevät tilannekuvaukset riuhtaisevat mukaansa tapahtumiin tässä ja nyt.

A. M. Frost on kirjailijanimi. Sen takana on muun muassa Lee Childin Jack Reacher -kirjoista pitävä suomalainen kirjaileva kaksikko, joka halusi kirjoittaa sodasta uudella tavalla ja lähestyä aihetta toimintajännärin näkökulmasta. Näkymätön kuolema on A. M. Frostin esikoisteos.

”Helle yrittää lähteä keittiöön, mutta Jang pidättelee häntä. ’Yksi asia vielä.’ Helle kääntyy katsomaan Jangia silmiin. Nenässään hän tuntee leivinuunissa kypsyvien leipien tuoksun. ’Niin?’ ’Sinähän olet Valpon agentti, eikö niin?’ Jang kysyy. Helle jähmettyy, mutta vain sekunnin sadasosaksi. ’Mistä ihmeestä sinä sellaista päättelet?’ ’Liian monta yhteensattumaa tässä matkan varrella. Ja aika harva sairaanhoitaja osaa tapella kuin katujätkä.’ ”

A.M. Frost: Näkymätön kuolema
442 sivua | Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana