STOP THE PRESS!

“Ei koskaan enää” -dokumentti kertoo, miten räppäri Mercedes Bentso selvisi väkivaltakokemuksista

Ei koskaan kuva: Tuffi Films

kuva: Tuffi Films

Helsingin lisänäytökset ja keskustelutilaisuudet la 13.10. Kontula Urban Film Festival  (vapaa pääsy) & 29.10. elokuvateatteri Riviera (ilmaisnäytös) // Viimeinen isku -klubi Restobar Tenhossa 29.10 (vapaa pääsy).

Miten selviytyä väkivallasta ja kääntää rankat kokemukset voimaksi? Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla loppuunmyydyille katsomoille esitetty Tuffi Filmsin ja ohjaaja Aino Sunin dokumenttielokuva Ei koskaan enää saa Helsinkiin kaksi lisänäytöstä lokakuussa.

Elokuvan päähenkilö, rap-artisti Mercedes Bentso esiintyy lisäksi ilmaisella “Viimeinen isku” -klubilla Restobar Tenhossa Kalliossa.

Näytökset ovat osa nuorille naisille suunnattua kampanjakiertuetta, joka kannustaa hakemaan apua, jos läheisiin ihmissuhteisiin liittyy väkivaltaa. Kiertueen elokuvanäytöksissä ovat mukana Naisten Linja ja Rikosuhripäivystys.

Ei koskaan enää kertoo musiikkiskenessä paikkaansa hakevan rap-artisti Mercedes Bentson (Linda-Maria Roine) selviytymistarinan väkivaltaisesta suhteesta irrottautumisen jälkeen. Ilman isää kasvanut ja lapsuudessa hyväksikäytetty tyttö etsi miehistä isähahmoa ja aineista pakokeinoa todellisuudesta.

Linda kulkee pitkän tien pysyessään raittiina ja työskennellessään unelmiensa eteen. Vuosien aikana hän hahmottaa kokemuksiaan entistä paremmin ja saa voimaa jatkaa matkaansa.

Elokuva tuo esiin väkivaltaa kokeneen naisen näkökulman ei vain uhrina vaan moniulotteisena ja ristiriitaisenakin ihmisenä. Lindan selviytymiskeinoista tärkein on musiikki. Linda kirjoittaa räpiksi oman elämänsä vaiheet, antaen niille merkityksen ja paikan omassa tarinassaan.

Elokuva kertoo uskalluksesta puhua ääneen, puolustautua ja olla oma itsensä. Rohkeaa ei ole se, että ei pelkää mitään, vaan rohkeaa on kaikesta huolimatta mennä eteenpäin, kohti pelkoja.

 

Älä vaikene väkivallasta. Puhu. Tue kaveria. Hae apua.

Tuffi Films haluaa elokuvan avulla auttaa erityisesti nuoria naisia tunnistamaan läheisissä ihmissuhteissaan tapahtuvaa väkivaltaa ja hakemaan apua. Siksi elokuvan kiertueella tehdään yhteistyötä mm. väkivaltaa kokeneita naisia tukevan Naisten Linjan sekä Rikosuhripäivystyksen kanssa. Mukana yhteistyössä on myös Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos-työ.

Väkivalta ei lopu, ellei siitä puhuta ja siihen puututa.

Kiertueella (mm. Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Joensuu) elokuvanäytöksiin yhdistyy keskustelutilaisuuksia väkivallasta selviytymisestä sekä Viimeinen isku -klubit.

Kiertueen ja kampanjan järjestämiseen on saatu Suomen elokuvasäätiön, AVEK:in ja Kirkon mediasäätiön hanketukea dokumenttielokuvien vaikuttavuustyölle.

Elokuvan näytökset, keskustelutilaisuudet ja Viimeinen isku -klubi Helsingissä:

La 13.10. Klo 15:00

Kontula Urban Film Festival, Helsinki

Näytös ja keskustelu. Elokuvan jälkeen keskustelemassa Linda-Maria Roine, ohjaaja Aino Suni sekä Naisten Linjan toiminnanjohtaja Kaisa Åberg.

Vapaa pääsy.

 

Ma 29.10. Klo 17:30

Riviera, Helsinki

Näytös ja keskustelu. Elokuvan jälkeen keskustelemassa Linda-Maria Roine, ohjaaja Aino Suni, Naisten Linjan Johanna Storck sekä Rikosuhripäivystyksen toiminnanohjaaja Tuija Hellsten.

Vapaa pääsy.

 

Ma 29.10. Klo 20:30

Tenho Restobar

Viimeinen isku -klubi. Esiintymässä Mercedes Bentso,

Vapaa pääsy.

 

Mukana yhteistyössä:

Rikosuhripäivystys (RIKU) parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla tukipalveluita.

riku.fi

Naisten Linja järjestää palveluita väkivaltaa kokeneille naisille ja tytöille sekä vastustaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ylläpitäviä asenteita ja rakenteita yhteiskunnassa.

naistenlinja.fi

Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos tukee 12-29-vuotiaita nuoria, joita huolettaa esimerkiksi arjessa pärjääminen, mielenterveys, asuminen, raha-asiat, koulu- tai työelämään pääsy.

hdl.fi/vamos