STOP THE PRESS!

Nenäpäivä-kampanja alkaa

Nenäpäivä 2018Synkkään syksyyn tuo iloa Nenäpäivä-kampanja, joka kutsuu kaikki mukaan auttamaan maailman lapsia. Tänä vuonna suomalaisia haastetaan perustamaan oma Nenäkatsomo, jossa viihdytään 9.11. Nenäpäivä-show’n parissa ja tuetaan maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia lahjoittamalla.

– On mukava ajatus, että vuoden synkimpään aikaan Nenäpäivä ja halu auttaa maailman lapsia yhdistävät suomalaisia. Olemme iloisia, että niin monet koulut, päiväkodit, harrastusporukat, yritykset, liitot ja yhdistykset ovat mukana Nenäpäivässä. Nenäpäivässä hauska auttaa ja toivomme, että jokainen löytää itselleen mieluisan tavan osallistua kampanjaan, kannustaa Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Lipponen.

Nenäpäivä näkyy ja kuuluu Ylen kanavilla

Nenäpäivä-kampanja starttaa jo torstaina 18.10. kello 19, jolloin katsojat pääsevät nauttimaan RSO Nenäpäivän hyväksi -konsertista suorana Yle TV1:ltä, Radio Suomesta ja Yle Areenasta. Konsertissa Radion sinfoniaorkesteri heittäytyy komeasti viihteelle Jaakko Kuusiston johtamana ja iskelmän taitajat tulkitsevat suomalaisille rakkaita kappaleita.

Nenäpäivä näkyy myös monissa Ylen TV-ohjelmissa ja osa radiokanavista muuttaa Nenäpäivä-viikolla 5.–9.11. Helsingin keskustaan Elisa Kulmaan, joka muuntuu kampanjan ajaksi Nenäkulmaksi. Samasta paikasta lähetetään myös YleX:n ennätyspitkä Naurumaraton-radiolähetys, jonka Happy Hour näytetään suorana myös Yle Areenassa torstaina 8.11. kello 20 alkaen.

Varsinaista Nenäpäivää vietetään perjantaina 9.11. jolloin Yle TV2 ja Yle Areena lähettävät suorana koko illan Nenäpäivä-showta. Tänä vuonna show koostuu kahdesta osuudesta: kello 19 aloittaa Ernest Lawsonin juontama koko perheen Nenäsirkus ja heti tämän perään kello 21 alkaen Susanna Laineen vetämä Nenäshow, jota ei ole tarkoitettu aivan perheen pienimmille. Luvassa on ilta huumoria, tähtiartisteja ja koskettavia tositarinoita Nenäpäivän avustuskohteista.

Suomalaisia kannustetaan perustamaan oma Nenäpäivän Nenäkatsomo

– Haluamme kannustaa ihmisiä ympyröimään kalentereistaan Nenäpäivän 9.11. ja kutsumaan läheiset tuolloin television ääreen. Yhdessä voi viettää mukavan illan Nenäpäivä-show’n parissa viihtyen ja auttaa samalla maailman lapsia, Riina innostaa.

Oman Nenäkatsomon voi perustaa Nenäpäivänä vastaanottimen ääreen perheen, kavereiden, työtovereiden tai vaikka koko suvun voimin. Nenäpäivän nettisivuilta löytää iltaa varten Nenäbingon, erilaisia reseptejä ja askarteltavaa rekvisiittaa. Halutessaan voi vaikka myydä kotisohvan Nenäkatsomoon pääsylippuja tai avata osallistujille popcornbuffetin muutamaa kolikkoa vastaan. Tällä tavoin hankitut varat voi lahjoittaa Nenäpäivälle.

Oman Nenäkatsomon tunnelmista voi kertoa julkaisemalla kuvan tai videon Nenäpäivän meiningistä. Kuvaan tai videoon kannattaa tägätä Facebookissa Nenäpäivä ja Instagramissa nenapaiva_fi sekä käyttää tunnistetta #nenäkatsomo. Sosiaalisen median kautta pääsee myös kurkistamaan muihin Nenäkatsomoihin, muun muassa Sohvaperunat-ohjelmasta tuttuihin olohuoneisiin. Kaikkien Nenäkatsomoita perustaneiden kesken järjestetään arvonta, josta lisää tietoa löytyy Nenäpäivän nettisivuilta.

Nenäpäivä perjantaina 9.11.
Nenäpäivä-kampanja 18.10.–11.11.
Lisää tietoa Ylen Nenäpäivä-ohjelmista: nenäpäivä.fi/yle
Lisää tietoa Nenäkatsomosta: nenäpäivä.fi/nenäkatsomo