STOP THE PRESS!

Kino Tapiola tuo European Film Challenge -yleisökilpailun Suomeen

European Film Challenge -yleisökilpailu nostaa eurooppalaisen elokuvan parrasvaloihin. Voittaja saa matkat, majoituksen ja festivaalipassin huippufestivaaleille: Berliinin, Cannesin ja Venetsian elokuvajuhlille.

Suomi lähtee ensimmäisenä Pohjoismaana mukaan eurooppalaisen elokuvan haasteeseen, kun Kino Tapiola tuo European Film Challenge -kilpailun Suomeen. Kilpailuja järjestetään vuosittain kolme. Mukana on kahdeksan Euroopan maata, joista jokaisesta valitaan yksi voittaja. Ensimmäisen kisan voittaja pääsee helmikuisille Berliinin elokuvajuhlille, toinen kilpailu vie voittajan Cannesiin ja kolmannen kisan voittaja pääsee Venetsian elokuvajuhlille elokuussa. Suomi on mukana ensimmäistä kertaa. ”Kilpailun tavoite on nostaa eurooppalaista elokuvaa kepeällä ja osallistavalla tavalla”, Suomen European Film Challenge -kampanjan koordinaattori ja Kino Tapiolan teatteripäällikkö Hannele Pellinenkertoo.

”Kilpailuun osallistuminen on helppoa: Osallistuja saa pisteitä kymmenestä eurooppalaisesta elokuvasta, jotka hän katsoo 14.10.–10.12.2018 välisenä aikana joko elokuvateattereissa tai kotonaan tallenteelta, televisiosta tai suoratoistopalveluista”, Pellinen kuvailee. ”Kisa toteutetaan Europeanfilmchallenge.eu -sivustolla ja sosiaalisessa mediassa #europeanfilmchallenge -tunnistetta käyttäen. Kun elokuvan katsoo esimerkiksi Kinot.fi -sivuston korttelikinoissa, elokuvafestivaaleilla tai kertoo kilpailusta kaverille ja saa tämän houkuteltua mukaan, luvassa on lisäpisteitä.”

Kilpailuun voi osallistua katsomalla minkä tahansa elokuvan, jonka tuotantomaista ainakin yksi on eurooppalainen. Kilpailun avaa Oscar-palkitun puolalaisohjaaja Pawel Pawlikowskin uutuus Cold War. Huimaavan kaunis rakkaustarina sijoittuu kylmän sodan aikaiseen Puolaan. ”Cold War on yksi suosituselokuvistamme, joiden katsomisesta saa lisäpisteitä”, Pellinen toteaa. Muut suosituselokuvat julkistetaan myöhemmin syksyllä.

#europeanfilmchallenge jatkuu 10.12. saakka ja Berliinin elokuvajuhlien VIP-matkan voittaja julkistetaan välittömästi tämän jälkeen. Jokaisesta maasta valitaan yksi voittaja, lisäksi jaossa on pienempiä palkintoja. Lisätiedot ja kilpailun säännöt: https://www.kinotapiola.fi/fi/tietoakavijalle/europeanfilmchallenge