STOP THE PRESS!

Suurten tunteiden Anna Karenina ensi-iltaan Tampereen Teatterissa

Anna Karenina Leo Tolstoin intohimoklassikko Anna Karenina saa ensi-iltansa torstaina 25. lokakuuta Tampereen Teatterin päänäyttämöllä. Helen Edmundsonin dramatisointiin pohjaavan esityksen on suomentanut Aino Piirola. Suuria tunteita, vahvoja elämyksiä ja visuaalista ilotulitusta sisältävän draaman ohjauksesta vastaa Marika Vapaavuori.

Anna Kareninan tarina vie rakastumisen, mustasukkaisuuden, perheen ja lojaaliuden alati kiinnostaviin teemoihin ja ristiriitaisiin ja kiehtoviin ihmiskohtaloihin. Anna Karenina on avioliitossa, joka muistuttaa hyvää kauppaa. Kaikki turva ja yltäkylläisyys näyttäytyy kuitenkin laimeana kompromissina, kun hän yllättäen rakastuu. Huikea rakastuminen sulkee ulkopuolelle kaiken muun.

Anna Kareninan roolissa nähdään Pia Piltz. Hänen miestään Kareninia näyttelee Turkka Mastomäki ja Annan rakastettua kreivi Vronskia Marc Gassot.

Näytelmä ei kerro kuitenkaan vain Annan rakkaustarinaa. Levin pohtii velvollisuuksien ja sitoumusten suhdetta villiin heittäytymiseen. Hän etsii mielekkyyttä elämäänsä työn, uskonnollisten pohdintojen ja idealismin kautta. Levinin roolissa nähdään Lari Halme ja hänen rakastettunaan Kittynä Pihla Pohjolainen.

Muissa rooleissa nähdään Eeva Hakulinen, Ville Majamaa, Risto Korhonen, Matti Hakulinen, Elina Rintala, Kirsimarja Järvinen, Elisa Piispanen, Martti Manninen, Miika Riekkinen, Vera Pekkonen / Petra Porspakka ja Otso Majamaa / Veikka Välikoski.

Vahvasti visuaalisen ja auditiivisen näytelmän lavastuksesta vastaa Marjatta Kuivasto, pukusuunnittelusta Leena Rintala, koreografiasta Miika Riekkinen, valosuunnittelusta Raimo Salmi, äänisuunnittelusta Hannu Hauta-aho ja videosuunnittelusta Joonas Tikkanen.