STOP THE PRESS!

Samuli Putron konserttisarja Ateneumiin tammikuussa

Samuli Putro

Samuli Putro, kuva: Tero Ahonen

Pienet rukoukset on lauluntekijä Samuli Putron ainutkertainen, audiovisuaalinen konserttisarja. Se tapahtuu Helsingissä, Ateneumin taidemuseossa, tammikuussa 2019. Ateneumiin räätälöityjä konsertteja on seitsemän kappaletta, ja sarja on osa Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyä.

Konsertit koostuvat Samuli Putron uusista ja aiemmin julkaistuista kappaleista sekä yllätyselementeistä. Konserttisarjan ensimmäisenä viikonloppuna järjestetään myös kolme Putron kuratoimaa keskustelutilaisuutta otsikolla Kaupungin valot ja varjot. Tilaisuudet järjestetään Ateneum Bistrossa ja niitä johtaa Ateneumin kokoelmien erikoistutkija Anu Utriainen.

”Ajassamme musiikkia työnnetään ihmisille kuin kulutustavaraa. Pienet rukoukset seisoo vahvana esityksenä Helsingin keskustassa ja ihmiset tulevat sen luokse hiljentymään, vaikuttumaan ja saamaan elämäänsä jotain sellaista, jota hädin tuskin muistivat kaivanneensa, hiljaista viisautta”, kertoo lauluntekijä Samuli Putro.

Pienet rukoukset -konserttisarjan toteuttaa yhdeksänhenkinen työryhmä lavastaja Panu Kontkasen johdolla. Esitysdramaturgina toimii teatteriohjaaja Akse Pettersson.

Yleisö voi osallistua esitykseen lähettämällä omia, äänitettyjä rukouksiaan osoitteeseen pienetrukoukset@gmail.com. Pienet rukoukset voivat olla esimerkiksi toiveita pelkoja tai haaveita ja niitä käytetään konsertin äänimaisemoinnissa. Rukoukset on lähetettävä äänitiedostoina ja niiden pituus on enimmillään viisi minuuttia.

Konsertit:

ti 15.1 klo 18
pe 18.1 klo 18, keskustelu klo 17
la 19.1 klo 17, keskustelu klo 15
su 20.1 klo 17, keskustelu klo 15
to 24.1 klo 20
pe 25.1 klo 18
la 26.1 klo 17

Liput 36 e (+ palvelumaksu) ticketmaster.fi, 22.10.2018 alkaen.