STOP THE PRESS!

Lappeenrannan 19. valtakunnallisiin laulukilpailuihin valitut laulajat

Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailutLappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen ennakkokilpailu järjestettiin Lappeenrannassa avoimena yleisökilpailuna la 20.-su 21.10.2018 Helkiö-salissa Lappeenrannassa. Kilpailuun haki 66 laulajaa.

Varsinaiseen laulukilpailuun, joka pidetään Lappeenrannassa Lappeenranta-salissa 1.-6.1.2019 valittiin seuraavat laulajat aakkosjärjestyksessä:

Naisten sarja:
Herkkola Helianna, s
Hietala Jenni, s
Hölttä Marika, s
Iljin Sanna, s
Juvonen Laura, s
Koivula Alina, s
Lahti Minna-Leena, s
Leino Annika, s
Marthens Aurora, s
Mattila Ruut, ms
Niemelä Anni, s
Nuutinen Irina, ms
Petsalo Elisabet, ms
Pulakka Meeri, s
Puumala Virva, s
Rimkevitch Elisaveta, s
Rytkönen Piia, s
Sairanen Pauliina, s
Sammalisto-Muhonen Heta, s
Takalo Johanna, s

Miesten sarja:
Lundell Topias, t
Mahjneh Emil, br
Martikainen Jere, t
Matikainen Aleksi, b
Miettola Tuomas, t
Rantama Aku, br
Uusitalo Henri, b
Vättinen Jussi, br
Ylipää Tiitus, br

Yhteensä 29 laulajaa, joista naisia 20 ja miehiä 9

Lappeenrannan kaupunki järjestää seuraavat Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut 1.- 6. tammikuuta 2019. Kilpailu täyttää samalla 50 vuotta ja se on yksi maamme tärkeimmistä musiikkikilpailuista. Kilpailujen näkyvyys valtakunnallisesti on merkittävää, sillä Yleisradio lähettää kilpailun valtakunnallisesti ja kansainvälisesti radiossa, televisiossa ja internetissä.

Kilpailuissa on oma sarjansa sekä nais- että mieslaulajille
Osallistumisoikeus on Suomen kansalaisilla; vuonna 1986 tai sen jälkeen syntyneillä naisilla ja vuonna 1984 tai sen jälkeen syntyneillä miehillä. Varsinaisissa kilpailuissa on kolme osaa: pianosäestyksiset alku- ja välierät sekä orkesterisäestyksinen loppukilpailu, jossa Saimaa Sinfoniettaa johtaa kapellimestari Vytautas Lukočius.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii Suomen Kansallisoopperan taiteellinen johtaja, mezzosopraano Lilli Paasikivi. Tuomariston muut jäsenet ovat sopraano Johanna Rusanen-Kartano, baritoni Gabriel Suovanen, basso Jyrki Korhonen, pianotaiteilija Ilmo Ranta sekä ylikapellimestari Hannu Lintu.

Lappeenrannan kaupungin palkinnot sekä naisten että miesten sarjassa ovat 10 000, 7000 ja 5000 euroa.