STOP THE PRESS!

Subbuteo-päivä Pelimuseossa

Vapriikin Pelimuseossa vietetään Subbuteo-päivää lauantaina 27.10 klo 12 – 18. Luvassa on ainakin turnaus niin ammattipelaajille kun ensikertalaisille. Lajista ei välttämättä tarvitse tietää mitään, amatööriturnaus on tarkoitettu erityisesti niille jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet subbuteoturnauksiin.

1940-luvun lopun Englannissa kehitetty Subbuteo, eli pöytäjalkapallo, on säilyttänyt pienen mutta sinnikkään harrastajapohjansa Suomessa aina 70-luvulla tapahtuneesta lajin maahantuonnista lähtien. Subbuteoa pelataan neppaamalla pelaajia n. 80 x 120 cm kokoisella pelikentällä ja yrittämällä saada pallo vastustajan maaliin, oikean jalkapallon sääntöjä mukaillen. Subbuteon kiehtovuus on samankaltaista kuin shakin kohdalla – peli on helppo oppia, mutta hyvin vaikea hallita. Subbuteon lempinimi onkin ”the beautiful game” – kaunis peli.

Subbuteo-päivän järjestävät Suomen pöytäjalkapalloyhdistys ja Suomen pelimuseo.
Pelikentät löytyvät Vapriikin korkeasta hallista, ravintolan läheisyydestä. Ennakkoilmoittautuminen osoitteeseen subbuteotampere@gmail.com takaa paikan turnauksessa. Tapahtumaan on vapaa pääsy!