STOP THE PRESS!

SNAP-valokuvafestivaali tuo lasten ja nuorten äänen näkyväksi julkisissa tiloissa eri puolilla Suomea 10.–18.11.2018.

SNAP-valokuvafestivaaliSuomen valokuvataiteen museo, seitsemän alueellista valokuvakeskusta sekä Porin lastenkulttuurikeskus ovat kuluneen vuoden aikana toteuttaneet kolme valtakunnallista työpajakokonaisuutta. Työpajoihin osallistuneet 11–19-vuotiaat lapset ja nuoret ovat tuottaneet kuvia taidekasvattajien ja valokuvataiteilijoiden ohjauksessa. Keskeistä työpajatoiminnassa on ollut herätellä lapsia ja nuoria pohtimaan kysymyksiä mikä on minulle tärkeää ja mihin haluan vaikuttaa? Tärkeimpiä työskentelystä virinneitä teemakokonaisuuksia ovat olleet luonto ja lähiympäristö, tulevaisuus, perhe ja ystävät. Työpajoihin on tähän mennessä osallistunut yli 570 lasta ja nuorta eri puolilta Suomea.

Hanke huipentuu 10.–18.11.2018 järjestettävään valtakunnalliseen valokuvafestivaaliin, jossa lasten ja nuorten tuottamat kuvat tuodaan esille. Kuvia tullaan näkemään niin katukuvassa ja gallerioissa kuin Valokuvataiteen museon ja alueellisten valokuvakeskusten sosiaalisen median kanavissa. Julkisessa tilassa kuvat tuodaan esille näyttelyinä, projisointeina, tarroina ja paste-upeina, banderoilleina, julisteina sekä työmaa-aitojen kuvapintoina. Sosiaalisessa mediassa sisällöt kokoaa yhteen #snapfest18. Festivaaliviikon aikana järjestetään myös luentoja, seminaareja, keskustelutilaisuuksia, taiteilijoiden ja valokuvaajien tapaamisia, työpajoja sekä photowalkeja kuvakohteisiin.

Festivaalin avajaisia vietetään lauantaina 10.11.2018 eri puolilla Suomea. Helsingin avajaiset järjestetään Suomen valokuvataiteen museolla klo 16–20. Festivaalin tapahtumat sijoittuvat Helsingin, Tampereen, Turun, Raaseporin, Oulun, Lapuan, Kuopion, Jyväskylän ja Porin alueille, ympäristöihin ja maakuntiin.

SNAP 18.