STOP THE PRESS!

Kuudes kansainvälinen palkinto Mari Mantelan En Autobiografi -elokuvalle

EN AUTOBIOGRAFIMari Mantelan lyhytelokuva EN AUTOBIOGRAFI on juuri voittanut parhaan lyhytelokuvan yleisöpalkinnon 27. Madrid Film Festivalilla; Audience Award for Best Short in the International Category.

Kyseessä on elokuvan kuudes palkinto kansainvälisiltä festivaaleilta.

Aiemmin elokuva on voittanut:

–          Best Actress / Cris Af Enehielm – Montelupo Fiorentino Film Festival, Italia

–          Best of the Fest Shortfilm – LA Indie Film Festival, Los Angeles, USA

–          Best European Film – Reale Film Festival, Milano, Italia

–          Audience Award for Best Short – Middlebury New Filmmakers Festival,  USA

Lisäksi elokuvalle on myönnetty Platinum Remi Award – Worldfest Houston, USA.

Parhaillaan elokuvaa esitetään 13. Orlando Film Festivalilla sekä Sanford Film Festivalilla USA:ssa.

Seuraavaksi elokuva nähdään Arlington Film Festivalilla Bostonissa sekä 31. Virginia Film Festivalilla USA:ssa, missä elokuvajuhlilla on kuin varten vasten En Autobiografi:ta varten laadittu sarja: http://virginiafilmfestival.org/films/short-films-people-cars-problems-2/

Elokuvan tv-ensi-ilta on Ylen UUSI KINO ohjelmistossa Teemalla 18.12.2018 klo 23:00.

En Autobiografi on draamakomedia, joka kuvaa työidentiteetistä luopumista maanalaisessa autovuokraamossa. Elokuva kertoo 63-vuotiaasta Anjasta, joka tietää kaiken autoista, mutta eimitään omasta itsestään. Eläkkeelle jääminen saa työlleen omistautuneessa Anjassa aikaan myllerryksen, jolta työyhteisökään ei voi välttyä.

Elokuva on esitetty kilpasarjassa useilla maineikkailla festivaaleilla, muun muassa Brooklyn Film Festival, Palm Springs Short Fest, Toronto Female Eye Film festival, joiden lisäksi elokuva on valittu viralliseen kilpasarjaan kahdellekymmenelle festivaalille USA:ssa ja Euroopassa.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mari Mantela ja Hanna Schaafsma sekä tuottanut Inland Film Company.  Elokuvan pääroolissa nähdään Cris af Enehielm.

Elokuvan ovat rahoittaneet Suomen Elokuvasäätiö, Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet sekä YLE/Uusi Kino. 2018 elokuva on valittu berliiniläisen festivaaliagentuurin katalogiin.