STOP THE PRESS!

Hipfire Games vie laiteriippumattoman VR-moninpelinsä Failspacen alpha-testaukseen joulukuussa

Sosiaaliseen moninpelaamiseen keskittyvä, entisistä Supercellin ja Rovion pelikehittäjistä koostuva VR-studio Hipfire Games on tänään avannut alpha-ilmoittautumisen uudelle laiteriippumattomalle pelilleen Failspacelle. Yritys on ponnistanut Nordic XR Startups -kiihdyttämön ensimmäisestä ohjelmakaudesta.

● Failspacessa pelaajien täytyy tehdä yhteistyötä onnistuakseen avaruuslastien kuljettamisessa läpi ionimyrskyjen ja auringonpurkausten. Haasteita operaatioissa riittää, sillä kuljetustavarana on milloin mitäkin hullua, eivätkä avaruuden syöverit ikinä ole turvallinen paikka kevyelle alukselle.

● Koomiset pelisessiot ovat vauhdikkaita, sillä niistä jokainen kestää noin 10 minuuttia. Tehtävien suorittaminen vaatii tehokasta kommunikointia tiimin jäsenten välillä sekä nopeaa reagointia yllättävien vaaratilanteiden korjaamiseksi. Tuloksena on ystävien kanssa jaettuja riemukkaita pelihetkiä, joiden aikana mikä vain voi mennä pieleen milloin tahansa.

● Alpha-testaus alkaa 3.12.2018 ja keskittyy Viven, Riftin ja Window Mixed Reality -laitteiden omistajilta saatavaan VR-kokemukseen. Alphaan voi nyt liittyä rekisteröitymällä Hipfiren verkkosivuilla.

Failspace on avaruuskuorma-alukselle sijoittuva VR-moninpeli, jossa yhteen hiileen puhaltava, kriisit yhdessä selättävä miehistö kiitää valonnopeudella vaikka läpi Saturnuksen kaasurenkaista ehtiäkseen sovitulle toimituspaikalle ajoissa.

VR-pelaajien (tällä hetkellä Vive, Oculus ja Windows Mixed Reality -laitteiden omistajat; muista laitteistoista ilmoitetaan myöhemmin) täytyy muodostaa miehistö ja lentää vaikeissakin olosuhteissa. Jos ja kun ongelmatilanteita ilmenee, tiimin täytyy pikaisesti koordinoida toimintansa niiden ratkaisemiseksi. Nopeatempoiset ja intensiiviset tilanteet laittavat koetukselle niin hermot, tiimityöskentelytaidot kuin myös ystävyyssuhteetkin.

Samanaikaisesti myös kuljetettava lasti vaatii herkeämätöntä huomiota, jota vain parhaat avaruuskuljettajat pystyvät sille antamaan tilanteen ollessa päällä. Ruumasta saattaa löytyä esimerkiksi Pikkukoira-galaksin despoottiselle keisarille menevää taidetta, joka on paitsi mittaamattoman arvokasta myös erittäin särkyvää. Tai sitten poliittisesti epävakaasta maailmasta pakenevia olioita, tai harvinaisia avaruuseläimiä, tai merkitsemättömiä neonvihreitä mysteeritynnyreitä…

Alpha-testauksen avulla varmistetaan, että VR-moninpelikokemuksesta hiotaan markkinoiden laadukkain. Suurempana visiona on mahdollistaa pelisessioihin osallistuminen myös muiden kuin VR-laitteiden käyttäjille. Hipfiren kehittämä teknologia luo yhteisen verkkoalustan VR:lle ja mobiilille. Sen avulla mobiililaitteiden käyttäjät voivat ensimmäistä kertaa koskaan pelata VR-laitteet omistavien kavereidensa kanssa verkossa mistä tahansa päin maailmaa, mikä muuttaa VR:n yksin koettavasta elämyksestä jaetuksi iloksi.

 

Antti Sartanen, Hipfiren toimitusjohtaja:

“On mahtavaa viimein julkistaa, että Failspacen alpha käynnistyy 3. joulukuuta – tämä on moninpeli-VR:n vallankumouksen alku! Lupaamme, ettemme vaaranna VR-kokemuksen laatua kiirehtimällä pelin mobiiliominaisuuksien kanssa. Kun lanseeraamme pelin ja meillä on tyytyväisiä live-pelaajia, keskitymme teknologian intergroimiseen laadukkaan VR-pelin luomiseksi. Pelin, jota kaikki halukkaat voivat pelata yhdessä, vaikka vain osalla olisi käytössään VR-laitteistoa. Ensi vuoden loppuun mennessä olemme valmiit tuomaan yhteen VR- ja mobiiliyleisöt, jotka voivat sujuvasti jakaa merkityksellisiä moninpelikokemuksia.

Rekisteröityäksesi Failspacen alphaan ja saadaksesi ajantasaista tietoa tiimiltämme vieraile verkkosivulla https://www.hipfirevr.com/ .