STOP THE PRESS!

Michael Monroe

Michael MonroeTampere-talon iso sali su 28.10.2018
Orkesteri:
Karl Rockfist, Rich Jones, Steve Conte, Sami Yaffa
Arvio: 5/5

Michael Monroe on mies, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Mies, jota voi hyvällä syyllä pitää yhtenä kansainvälisesti menestynemmistä suomalaisista muusikoista, ja jota fanit ja kollegat ympäri maailmaa arvostavat. Yleensä hänet on nähty esiintymässä festareilla tai klubeilla, mutta harvemmin konserttisaleissa. Tampere-talon sunnuntainen konsertti tarjosi yleisölle aivan uudenlaisen vivahteen miehen konserttisarjaan.

Konsertti käynnistyi Ballad Of The Lower East Side -kappaleella, josta se jatkoi tiukalla rokahtavalla setillä kohti keikan puolessa välissä ollutta ’rauhallisempaa’ osuutta. Tuolloin kuultiin mies ja kitara -tyylillä Hurriganesin tunnetuksi tekemä I Will Stay -kappale. Muutaman lähes unpluggedmaisen kappaleen jälkeen palattiin jälleen rautaisempaan soitantaan. Tarjolla olivat mm. kappaleet Nothin’s Allright ja Hammersmith Palais. Tunnelman kohottajina toimivat Hanoi Rocksin klassikko Don’t You Ever Leave Me sekä hillitön CCR:n klassikko Up Around the Bend, joka sai yleisön villisti tanssimaan. Encoressa kuultiin kolme kappaletta, joista tunteikkain oli Boulevard Of Broken Dreams.

Harvoin olen kokenut klubimaista rock-konserttia isossa konserttisalissa, mutta nyt sen todella tein. Monroe bändinsä kanssa sai kuuntelijat nauttimaan klubimaisen intiimistä tunnelmasta. Tarjolla oli vauhdikas rockjuhla, joka tarjosi viihdettä koko rahan edestä. Mies oli sen verran energinen, että lavan lisäksi mies piipahti yleisön joukossa useaan otteeseen. Eikä vaarallisiltakaan tilanteilta meinattu välttyä, sillä vanhan liiton miehenä Monroe ei harrastele langattomia mikkejä, vaan homma toimi piuhojen kanssa.

Tämä Tampere-talon keikka oli suorastaan yksi parhaista rock-keikoista, joita olen koskaan nähnyt. Se oli energinen, innostava ja ennen kaikkea sekä yleisöllä että esiintyjillä oli aidosti hauskaa. Ja bändi soitti helkkarin hyvin. Juuri tällaista kutsun täydelliseksi rockjuhlaksi.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net