STOP THE PRESS!

Bohemian Rhapsody

Bohemian RhapsodyOhjaus: Bryan Singer
Käsikirjoitus: Anthony McCarten
Näyttelijät: Rami Malek, Gwilym Lee, Aidan Gillen, Lucy Boynton, Ben Hardy, Joseph Mazzello
Arvio: 3/5

Freddie Mercury (Malek), oikealta nimeltään Farrokh Pulsara, työskentelee Heathrowin lentokentän matkatavaroiden käsittelijänä, kunnes hän tapaa harrastuksenaan yhdessä soittelevat Brian Mayn (Lee), Roger Taylorin (Hardy) ja John Deaconin (Mazzello). Pian hänestä tuleekin bändin jäsen ja lopulta sen todellinen ’kuningatar’. Loppu onkin musiikkimaailman historiaa, mutta Freddien tarina itse on oma lukunsa.

Itseasiassa tämän elokuvan tekemiseen liittyvä tarina on hieman mielenkiintoisempi juttu kuin elokuva itsessään. Ohjaaja Singer sai potkut erinäisten syiden takia ja hänen tilalleen palkattiin näyttelijä-ohjaaja Dexter Fletscher. Suurin pläjäys oli kuitenkin Freddien rooliin valitun Sacha Cohen Baronin vaihtaminen Rami Malikiin. Joten on melkoinen ihme, että elokuvasta on kuitenkin valmistunut melko ehyt ja toimiva kokonaisuus näistä ongelmista huolimatta.

Bohemian Rhapsody ei oikeastaan tarjoa mitään uutta puolta Freddien tai yhtyeen tarinasta, mutta hivenen selventää laulajan ja tämän naispuolisen sydänystävän Mary Austinin (Boynton) suhdetta. Viihde-elokuvana Bohemian Rhapsody on kelpoa katsottavaa, mutta ikimuistettavaa kokemusta se ei todellakaan tarjoa. Oikeastaan vain lopussa nähtävän Live Aid -konserttiosuuden huikea visuaalinen ote korjaa lopulta sitä, minkä draamallinen osuus elokuvassa jättää hieman kylmäksi.

Lisämateriaalina tarjolla mm. dokumentti kuinka Rami Malekista ’muodostui’ Freddie Mercury, tutustutaan Live Aid -kohtauksen valmisteluihin ja mukana on ’Queenin’ Live Aid -konserttiosuus kokonaisuudessaan. Tätä versiota ei elokuvateatteriversiossa nähty.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by 20th Century Fox Home Entertainment, 2018

Traileri: