STOP THE PRESS!

Timo Parvelan koskettava lastenromaani Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen herää eloon uutena lastenoopperana

Maukka, Väykkä ja karhu Murhinen, kuva Terho Vihavainen, kredit Eija Mizohata

Maukka, Väykkä ja karhu Murhinen, kuva Terho Vihavainen, kredit Eija Mizohata

Timo Parvelan lastenkirja Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen kääntyy musiikkiteatterin ja oopperan kielelle, kun Anna Noran säveltämä teos saa kantaesityksensä 21.11.2018 Kanneltalossa.

”Esitys on pieni tarina suuresta aiheesta: elämän ohikiitävyydestä, jokaisen ainutlaatuisuudesta ja elämän jakamisen merkityksestä” sanoo säveltäjä Anna Nora. Karhu Murhinen on huikea tarina pienen olennon rohkeudesta elää epätodennäköinen elämä ja on kirjailija Timo Parvelan lempitarina Maukka ja Väykkä -kirjojensa joukossa.

Esiintyjinä tässä KLAPS ry:n ja Kanneltalon tuottamassa esityksessä on klovnerian ja oopperan monitaituri Jouni Bäckström, Karhu Murhinen. Uusina ryhmän jäseninä esiintymässä nähdään impro-oopperan uranuurtaja sopraano Jenni Lättilä, Väykkä ja oopperakomedienne Annami Hylkilä, Maukka. Orkesterissa soittavat klarinetisti Markus Kaarto ja pianistina säveltäjä Anna Nora itse.

Vauhdikkaista oopperaohjauksistaan tunnettu Juulia Tapola ohjaa lastenmusikaalin kantaesityksen ja sydämellisen visualisoinnin luo Eija Mizohata, maskeerauksen loihtii Silja Nuotio. Satumaisen maailman valaisee Helena Roivainen. KLAPS klassista lapsille ry tuottaa kantaesityksen yhdessä Kanneltalon kanssa.

”Nyt tuntuu etuoikeutetulta saada olla ohjaajana toteuttamassa näyttämöteosta tästä herkullisesta ja ajatuksia herättävästä kirjasta”, toteaa ohjaaja Juulia Tapola. ”Harjoituksissa on hekotettu, jättimäisen jalkapallon lentäessä minne sattuu, ja itketty Anna Noran säveltämien riipaisevan kauniiden melodioiden äärellä. Kantaesityksen haasteiden edessä on usein todettu Väykän sanoin: elämä on joskus Pöh ja jatkettu eteenpäin” kertoo Tapola.

Hyväntuulinen musiikkiteatteriesitys sopii aivan nuorellekin lapsiyleisölle, mutta tarinalla on sanomansa myös meille aikuisille (kesto n. 45 minuuttia). päiväkoti- ja koululaisesitykset ovat ryhmille ilmaisia ja perhe-esitysten liput saa lippupisteestä 6€:n hintaan.

Sävellys: Anna Nora
Teksti: Timo Parvela
Ohjaus: Juulia Tapola
Visualisointi: Eija Mizohata
Valosuunnittelu: Helena Roivainen

Karhu Murhinen: Jouni Bäckström, baritoni
Maukka: Annami Hylkilä, sopraano
Väykkä / Possu Röhkötti: Jenni Lättilä, sopraano
Lapsikuoro

Pianisti: Anna Nora
Klarinetti: Markus Kaarto

Tuotanto: KLAPS klassista lapsille ry ja Kanneltalo
Suomen Kulttuurirahasto on tukenut kantaesityksen valmistamista merkittävästi.

Esitykset Kanneltalossa

Ke 21.11.2018 klo 18 kantaesitys
To 22.11 klo 9 ja 11
Pe 23.11 klo 9 ja 11
La 24.11 klo 13 ja 15                                                   

Liput 6€, päiväkoti- ja koululaisnäytökset ilmaisia, ilmoittautuminen Kanneltalon nettisivuilla.