STOP THE PRESS!

Näyttelijä Stina Ekblad vierailulle Hanasaareen

Stina Ekblad. Kuva: Knut Koivisto.

Stina Ekblad. Kuva: Knut Koivisto.

Arvostettu näyttelijä Stina Ekblad vierailee Hanasaaressa 5. marraskuuta. Ekblad osallistuu seminaariin, jossa hän analysoi kirjailija Ingmar Bergmania yhdessä Bergmanin säätiön toimitusjohtaja Jan Holmbergin ja professori emerita Maaret Koskisen kanssa.

”Bergman ei ollut vain merkittävä ohjaaja, vaan myös satumainen kirjailija. Bergmanin juhlavuonna olemme tähän mennessä analysoineet hänen elokuva- ja teatterituotantoaan eri näkökulmista ja nyt on kirjailija Bergmanin vuoro. Ekblad, Holmberg ja Koskinen tulevat tarjoamaan uuden ja erilaisen näkökulman ruotsalaiseen elokuvalegendaan”, kertoo Hanasaaren ohjelmajohtaja Maria Romantschuk.

Stina Ekblad teki yhden tunnetuimmista ja puhutuimmista rooleistaan neljä Oscar-palkintoa saaneessa Bergmanin elokuvassa Fanny ja Alexander. Tämän jälkeen hän on vaikuttanut monissa elokuva-, radio- ja tv-tuotannoissa, kuten Ormens väg på hälleberget, Pensionaatti Oskar, Wallander ja Beck sekä useissa teatteritulkinnoissa.

”Stina on syntynyt ja kasvanut Pohjanmaalla, mutta muutti nuorena Ruotsiin, jossa hän loi itselleen huomattavan näyttelijäuran. Odotamme kovasti sekä hänen että muiden paneeliin osallistuvien vierailua Hanasaareen”, Maria Romantschuk sanoo.

Ekblad käsittelee Bergmania näyttelijän näkökulmasta, kun taas muut paneelin jäsenet, Jan Holmberg ja Maaret Koskinen, osallistuvat toisenlaisilla näkökulmilla. Holmberg on juuri julkaissut kirjan Författaren Ingmar Bergman. Koskinen on puolestaan aikoinaan ollut ensimmäinen ulkopuolinen henkilö, joka sai käsitellä Bergmanin henkilökohtaisia papereita.

”Päätämme Bergman-illan näyttämällä elokuvan Fanny ja Alexander”, toteaa Maria Romantschuk.

Aika: maanantai 5. marraskuuta 2018, klo 15.30-17.30

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Espoo