STOP THE PRESS!

Oulun teatterin kevään 2019 ohjelmisto on julkistettu

Oulun teatterin kevään ohjelmistoon mahtuu niin tuttuja suosikkeja kuin aivan uusia tulokkaita. Suurelle näyttämölle saadaan keväällä pitkästä aikaa näyttävä ja riemukas koko perheen näytelmä. Esityksiin omien, tuttujen näyttelijöiden rinnalle saapuu upeita vierailevia näyttelijöitä.

Kevään ensimmäinen ensi-ilta on alun perin elokuvana tutuksi tullut rakkaustarina Rakastunut Shakespeare. Fiktiivinen tarina kertoo kaikkien aikojen näytelmäkirjailijasta William Shakespearesta, joka kärsii valkoisen paperin kammosta. Kuvioihin saapuu ihastuttava Viola, joka ihailee miestä ja hänen tekstejään. Viola on kuitenkin jo luvattu toiselle miehelle ja Willkin tahollaan naimisissa! Kutkuttava kielletyn rakkauden asetelma on valmis. Ohjaus Tuomas Parkkinen. Pääosissa Elias Keränen ja Elina Saarela. Ensi-ilta 2.2.2019 suurella näyttämöllä.

Pienelle näyttämölle saadaan keväällä Petja Lähteen koskettava perhedraama Pohjoisesta tuulee. Se onpuhutteleva tarina perheestä, yhteyden menettämisestä, rakkaudesta ja sen uudelleen löytämisestä – kaikista yhtä aikaa. Mustalla huumorilla sävytetty tarina kertoo inhimillisistä ihmisistä, erilaisten haasteiden ja kipeiden muistojen edessä. Ohjaus Olka Horila. Rooleissa Risto Tuorila, Anneli Niskanen, Mikko Korsulainen ja Timo Pesonen. Ensi-ilta 15.3.2019.

Perheen pienimpiä hemmotellaan keväällä, kun pitkästä aikaa suurelle näyttämölle nousee koko perheen näytelmä riemukas, näyttävä ja kaikkien tuntema Peppi Pitkätossu. Liveorkesterilla, tutuilla hahmoilla ja mukaansatempaavilla lauluilla kruunattu esitys kertoo itsenäisestä, vahvasta ja sanavalmiista Pepistä, joka yllättäen muuttaa kylän autiotaloon, saaden koko kylän sekaisin! Ohjaus Merja Larivaara. Pääosissa Meeri Toivonen, Antti Annola ja Tiia Sillanpää. Ensi-ilta 16.3.2019.

Uusien näytelmien rinnalla keväälle esityksiään jatkaa marraskuussa ensi-iltansa saava Sirkku Peltolan koskettava, aito tarina Ihmisellinen mies, pääosaroolissaan Pentti Korhonen.

Monipuolinen vierailuohjelmisto täydentää kevään

Omien esitysten lisäksi kevät on täynnä monipuolisia vierailuesityksiä. Luvassa on elämänkertatarinoita, musiikkia, komediaa ja paljon muuta! Keväällä lavalle nousee mm. Matti Nykäsen elämästä ja sutkautuksista kertova Hyppy sumuun, riemukas euroviisu-ilottelu Lailasta Loordiin sekä koskettava dokumenttiteatteriesitys Miehen kosketus. Lisäksi Oulun teatteriin saadaan kokonaan englanninkielinen näytelmä Macbeth.

Kevään vierailuohjelmistoon mukaan mahtuu myös aiemmilta vierailuilta tuttuja suosikkeja kuten Avoin liitto, Kiviä taskussa ja viime syksynä näyttävän keikan heittänyt a cappella-yhtye FORK uudella kiertueellaan.

Lipunmyynti kevään esityksiin aukeaa 1.11. klo 10.

Tutustu koko ohjelmistoon:  teatteri.ouka.fi/ohjelmisto.