STOP THE PRESS!

Mika Sundqvistin elämäkerta kertoo suomirockin sekatyömiehen tarinan

Mika Sundqvist - Suomirockin sekatyomiesMikä yhdistää Eppu Normaalia, Juice Leskistä, Popedaa, Hassisen Konetta, Yötä ja Mikko Alataloa? Vastaus on tuottaja Mika Sundqvist – muusikko, laulaja, lauluntekijä ja yksi Suomen menestyneimmistä musiikkituottajista. Uutuuskirja kokoaa monessa mukana olleen Sundqvistin huikean ja vaiheikkaan uran yksien kansien väliin.

Mika Sundqvistin ura alkoi jo 60-luvulta, jolloin hän soitti muutamissa popyhtyeissä sekä säesti taustayhtyeissä monia sen ajan iskelmälaulajia. Ehtipä mies toimia sooloartistinakin nimellä Mikael Martin. Sundqvist perusti 1978 legendaarisen MSL-studion yhdessä ystävänsä Simo Luukkasen kanssa. Studion yhteistyö samoihin aikoihin perustetun tamperelaisen Poko Rekordsin kanssa on tuottanut monia suomalaisen rockmusiikin helmiä. Suuri yleisö saattaa muistaa Sundqvistin miehenä, joka voitti Syksyn Sävel -kilpailun ”Hormoonihiiret”-kappaleellaan, ja jonka hitteihin kuuluu ”Moottoripyörä on moottoripyörä”.

Mika Sundqvist – Suomirockin sekatyömies tuo parrasvaloihin yleensä taustajoukoissa viihtyvän ammattimiehen. Kirja kertoo ensi kertaa Sundqvistin tarinan ja herkullisia yksityiskohtia Alwari Tuohitorvesta, soolourasta sekä MSL-studion ikimuistoisista äänityssessioista suomalaisen musiikin suurten nimien kanssa. Kirja sisältää myös kattavan diskografian.

Kirjan kirjoittanut juvalainen Vesa Kontiainen on rockin moniottelija: tietokirjailija, toimittaja, juontaja, luennoitsija, konsultti, keikkamyyjä, festaripromoottori ja kiertuemanageri. Hän on kirjoittanut aiemmin mm. kirjat Juva Rock City ja Popeda – Nelkytä vuotta.

Vesa Kontiainen: Mika Sundqvist – Suomirockin sekatyömies
624 sivua | Saatavana painettuna kirjana ja sähkökirjana
Ilmestymispäivä 1.11.2018