STOP THE PRESS!

Kirjoituskilpailu kutsuu jakamaan unohtumattomat kyläilymuistot – pääpalkinto 5 000 euroa

Suomalaiset ovat aina kyläilleet. Monien kyläilytavat ovat muuttuneet vuosien varrella. Kerro oma tarinasi 28.2.2019 mennessä!

Se yllätysvierailu, joka vieläkin hymyilyttää. Se kutsu, johon oli vaikea vastata, mutta joka osoittautui mahtavaksi kokemukseksi. Ne vieraat, jotka eivät ymmärtäneet lähteä ajoissa…

Kyläillään! on valtakunnallinen, kaikille avoin kirjoituskilpailu kyläilemisestä. Kilpailuun voi osallistua tosipohjaisella tai kaunokirjallisella tekstillä.

Kirjoitukset arkistoidaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon. Tulokset julkistetaan alkuvuonna 2020. Parhaista kirjoituksista Maahenki-kustantamo julkaisee kokoomateoksen.

Kirjoituskilpailun palkintosumma on 8 000 euroa, josta voittaja saa 5 000 euroa. Loput palkintosummasta jaetaan tuomariston harkinnan mukaan.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat arkistotutkija Marja-Leena Jalava, kirjailija Olli Jalonen, kustantaja Johanna Korhonen, toimittaja Jaana Kosunen, tal. kand. Juha Kuisma, valt. toht. Pekka Perttula, järjestöneuvos, FM Jukka Salminen ja toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo.

Kilpailun järjestävät Maaseudun Sivistysliitto, Maahenki-kustantamo, Suomen Kylät ry, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Suomen Kotiseutuliitto, Eläkeliitto sekä Siskot ja Simot -yhteisö.

Kirjoituskilpailun ohjeet: www.finlit.fi/kylaillaan