STOP THE PRESS!

Eeppinen scifi-soundtrack Ender’s Game julkaistaan marraskuussa

Säveltäjä Erno Hulkkonen, kuvaaja: Jussi Salminen

kuvaaja: Jussi Salminen

Kirjailija Orson Scott Cardin menestysromaaneihin perustuvan Ender’s Game –näytelmän soundtrack julkaistaan 10.11.2018. Mahtipontisen soundtrackin on säveltänyt Erno Hulkkonen.

Vuonna 2014 Teatteri Toivon lavan valloitti eeppinen scifi-seikkailu Ender’s Game. Ikimuistoinen näytelmä perustui Orson Scott Cardin samannimiseen menestyskirjaan ja oli Teatteri Toivon siihen astisen taipaleen suurin tuotannollinen ponnistus. Ilma-akrobatiaa, intensiivisiä avaruustaisteluja ja tunnelmallisia dialogeja tahditti Erno Hulkkosen säveltämä musiikki maalasi kuulijalle monitahoisen maailman, joka levittäytyi kauas näyttämöä laajemmalle.

Neljän vuoden odotuksen jälkeen aika on viimein kypsä saattaa unohtumaton musiikkielämys kaikkien ulottuville.

“Ajatus Ender’s Game –soundtrackin julkaisusta heräsi jo esityskauden aikana. Yhtä lailla musiikin säestäessä taistelukohtauksia tai maailmanlopun kuvan maalatessa näyttämöä, koen näytelmän musiikin toimivan myös omana kokonaisuutenaan ja irrallaan aikajatkumosta”, säveltäjä Erno Hulkkonen kertoo.

Erno Hulkkonen on suomalainen säveltäjä, tuottaja ja muusikko, jonka tuotantoa on kuultu Ender’s Gamen lisäksi mm. ONYX -vampyyrimusikaalissa ja Pedon Varjo -näytelmässä. Hulkkonen tunnetaan monisävyisen tunnelmallisista sävellyksistään, jotka luovat lavalle elokuvallisia maailmoja.

Teatterijohtaja Sara Salmenmäki ohjasi Ender’s Game- scifinäytelmän ja kertoo yhteistyöstä säveltäjän kanssa seuraavaa:

“Hulkkosen lahjakkuus säveltäjänä on ilmeistä, mutta hän on myös äärimmäisen tarkka tuottaja ja äänisuunittelija. Hänen jylhän kauniit sävelensä vyöryivät kohtauksesta toiseen ja teatterisalin tunnelma oli ilta illan jälkeen ainutlaatuinen.

Kauttaaltaan melko raivokkaankin soundtrackin suvantokohdat ovat tiukassa, mutta tarjosivat sitäkin huojentavampia hengähdystaukoja taistelupauhun lomassa. Ender’s Game osoittautui Teatteri Toivolle suureksi taiteelliseksi menestykseksi.”