STOP THE PRESS!

Iron Sky The Coming Racen uusi teaser traileri on julkaistu

Pääkolmikko vasemmalla: Obi (Lara Rossi), Sasha (Vladimir Burlakov) ja Malcolm (Kit Dale). Äärimmäisenä oikealla Tom Green.

Pääkolmikko vasemmalla: Obi (Lara Rossi), Sasha (Vladimir Burlakov) ja Malcolm (Kit Dale). Äärimmäisenä oikealla Tom Green. Kuva: Iron Sky Universe.

Uusi teaser traileri on julkaistu ja lipunmyynti maailmanensi-tapahtumaan on alkanut.

Suurtuotanto Iron Sky The Coming Race valtaa koko Helsingin Tennispalatsin ja 10 muun kaupungin Finnkinon teattereiden ykkössalit tammikuun 16. päivä, jolloin järjestetään elokuvan maailmanensi-iltatapahtuma. Tennispalatsin kaikki 14 salia on varattu vain ja ainoastaan Iron Skyn näytöksille, joiden jälkeen Tennispalatsi auloineen muuttuu ensi-iltajuhlapaikaksi, jossa yhdessä juhlivat elokuvan tekijät, kutsuvieraat ja fanit.

Keskiviikkona 16.1. järjestettävän maailmanensi-iltatapahtuman lipunmyynti alkoi Finnkinon lippukaupassa eilen. Kaikki tähän tapahtumaan lippunsa lunastaneet pääsevät elokuvan katsomisen lisäksi Iron Sky The Coming Race -ensi-iltajuhliin yhdessä elokuvan tekijöiden ja kutsuvieraiden kanssa sekä ja saavat mukaansa fanituotteita. ”Meille on tulossa Iron Skyn ystäviä 16. päivän gaalaan ulkomailta asti. Varsinkin Saksasta ovat fanit kyselleet meiltä jo pitkään koska lipunmyynti alkaa, jotta he voivat varata paikkansa ja lennot Helsinkiin ajoissa,” kertoo elokuvan tuottaja Tero Kaukomaa. Paikalla Tennispalatsin gaalassa ovat elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola, tuottaja Tero Kaukomaa sekä suuri osa elokuvan ulkomaisista pääosanesittäjistä. Muilla paikkakunnilla olevissa erikoisnäytöksissä, yleisö voi livenä seurata Tennispalatsin punaisen maton tapahtumia ja haastatteluita.

TARINA
Iron Sky The Coming Race on jatkoa vuoden 2012 kulttimaineeseen nousseelle Iron Sky -elokuvalle. Pikimustalla huumorilla höystetty Iron Sky The Coming Race sijoittuu ydinsodan jälkeiseen maailmaan, vuoteen 2043, jossa kuuhun majoittuneet ihmiskunnan rippeet etsivät selviytymistaistelussaan apua ontosta maapallon keskipisteestä. Kuutukikohdan komentajaksi nousseen Renate Richterin (Julia Dietze) tytär Obi (Lara Rossi) lähtee etsimään pelastuksen avainta, mystistä Graalin maljaa omintakeisen joukkonsa kanssa.

Elokuvan on ohjannut Timo Vuorensola (Iron Sky) ja sitä tähdittävät Lara Rossi (Crossing Lines), Vladimir Burlakov (Deutschland 83), Kit Dale (Brasilian Jiu Jitsu maailmanmestari), Udo Kier (Blade, Armageddon) ja Tom Green (Road Trip, Charlien Enkelit). Erikoistehosteista vastaa kansainvälisistä suurtuotannoista tunnettu Pixomondo (Game of Thrones, Hugo). Elokuvan tuotantobudjetti on lähes 20 miljoonaa euroa.

Elokuvan rahoituksessa ovat mukana yhdysvaltalainen 120db Films -elokuvarahoitusyhtiö sekä joukko suomalaisia yksityisiä sijoittajia – suomalainen sijoittajaryhmä, jota edustavat Ari Tolppanen, Mikko Leino ja Jari Tuovinen (Visionplus), oli rahoittamassa mm. Tuntematon sotilas -elokuvaa. Elokuvaa myy amerikkalainen Myriad Pictures ja se on myyty Pohjoismaiden lisäksi mm. Saksaan, Ranskaan, Iso-Britanniaan, Kiinaan, Intiaan ja Japaniin.

Ke 16.1. järjestettävän maailmanensi-tapahtuman lipunmyynti: https://www.finnkino.fi/ironsky

Elokuvan ensimmäinen lehdistönäytös on ke 12.12. klo 12.00, Tennispalatsi, Sali 3, Helsinki. Elokuvan kesto n. 90 min.

Iron Sky The Coming Racen ensi-ilta elokuvateattereissa kautta Suomen 16.1.2019. Päivä on myös Suomen faniensi-ilta ja samalla maailman ensi-ilta.