STOP THE PRESS!

Suomen suurin hyväntekeväisyyskampanja huipentuu tällä viikolla

Nenäpäivä-kampanja on parhaillaan käynnissä ympäri Suomen. Kampanja huipentuu tulevana perjantaina 9.11. varsinaiseen Nenäpäivään, jolloin Yle TV2 esittää koko illan Nenäpäivän suoraa lähetystä. Kaikkia suomalaisia kannustetaan perustamaan oma Nenäkatsomonsa perjantai-iltana ja auttamaan maailman lapsia vaikka omalta kotisohvalta.

Nenäpäivän tarkoitus on kerätä maailman lasten auttamiseksi jälleen miljoonapotti. Viime vuonna keräystulos oli 2,5 miljoonaa euroa ja tänä vuonna tavoitteena on ylittää viime vuoden tulos.

– Uskomme suomalaisten haluun auttaa maailman lapsia. Taloustutkimuksen tänä vuonna julkaisema Suomi tänään -tutkimus osoittaa, että yhä useampi suomalainen on viime vuosina osallistunut Nenäpäivään ja toivomme, että tänä vuonna vielä entistä useampi olisi mukana. Pienelläkin yksittäisellä lahjoituksella on suuri merkitys, kommentoi Nenäpäivän toiminnanjohtaja Riina Lipponen.

Nenäpäivä-keräyksen varoilla saadaan maailmalla ihmeitä aikaan – sen takaavat yhdeksän ammattitaitoista ja luotettavaa järjestöä, jotka vievät Nenäpäivän avun perille sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Järjestöt tekevät Nenäpäivän tuella työtä paikallisten ihmisten kanssa niin, että ihmisten elämä muuttuu pysyvästi paremmaksi. Tähän mennessä Nenäpäivän tuella on muun muassa tuettu jo yli miljoonan lapsen koulunkäyntiä ja edistetty yli kahden miljoonan ihmisten terveyttä.

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on mukana tukemassa Nenäpäivää ja kannustaa suomalaisia auttamaan maailman lapsia.

– Muiden maiden lapset ovat lapsia siinä kuin meidänkin lapsemme. Tavallaan autamme myöskin itseämme samalla, sillä mitä paremmin maailmalla voidaan, sitä parempi meidänkin on olla, tasavallan presidentti summaa syitä osallistua Nenäpäivään.

Nenäpäivänä hauska auttaa maailman lapsia ja luvassa on jälleen kokonainen ilta täynnä huippuartisteja, huumoria ja koskettavia tositarinoita Nenäpäivän avustuskohteista. Katsojat tulevat myös näkemään, mitä tapahtuu, kun tasavallan presidentti Niinistö kohtaa kaksoisolentonsa.

 

Nenäpäivä 9.11.2018
Nenäpäivä-keräys jatkuu vuoden loppuun saakka

Nenäpäivä näkyy ja kuuluu Ylen kanavilla niin televisiossa kuin radiossakin tällä viikolla.
Lisätietoja ohjelmista: nenäpäivä.fi/yle