STOP THE PRESS!

Vanhoja poikia

Vanhoja poikiaKäsikirjoitus: Tommi Auvinen, Seija Holma
Laulut: Juha Vainio
Ohjaus: Tommi Auvinen
Kapellimestari: Antti Paalanen
Koreografia: Jouni Prittinen
Lavastussuunnittelu: Perttu Sinervo
Valosuunnittelu: Sami Rautaneva
Äänisuunnittelu: Niklas Vainio
Live-yhtyeenä: Antti Paalanen ja Kiharakolmio
Esiintyjät: Esko Roine, Taneli Mäkelä, Tuomas Uusitalo, Puntti Valtonen
Arvio: 3/5

Vanhoja poikia on neljän miehen tarina elämästä, iloista, suruista ja toiveista. Roineen esittämä Niilo on eläkkeelle jäämässä oleva kalastaja, jonka poika Pekka (Uusitalo) kaipailee kaupunkilaisnaisten perään. Kauppias Lati (Mäkelä) on puolestaan vaimonsa talutusnuorassa oleva mies. Valtosen esittämä Arvi kaipailee matkaa pohjoiseen, vaikka mielikuvituksen myötä.

Tämä hieman yli kaksituntinen esitys on reilua musiikkiteatteria junnumaisella otteella. Vaikkei se kunnollista tai koskettavaa tarinaa tarjoakaan, niin kepeä juoni yhdistettynä Vainion loistaviin sanoituksiin tekee kokonaisuudesta nautittavaa katseltavaa ja kuultavaa. Näyttelijäsuoritukset kautta linjan ovat hyviä ja laulujen tulkinnat mainioita erinomaisen Kitarokolmio -yhtyeen kera. Kappaleiden sovitukset ovat todella onnistuneita ja muutamat kestokappaleet ovat saaneet piristävän sovituksen. Hyvänä puolena pidän myös sitä, ettei näytelmässä kuulla pelkästään tuttuja kappaleita, vaan mukaan on mahtunut myös muutamia tänä päivänä vähemmän kuultuja. Yksi koskettavimmista sellaisista on Uusitalon esittämä Mun sydämeni tänne jää, jonka alunperin Katri Helena levytti. Tietenkin mukana on myös muutama humoristinen rallatus, kuten Varsinaiset seiväsmatkat.

Vanhoja poikia on reilusti hyvää musiikkiteatterihömppää, joka tarjoaa koskettavan hetkisen Vainion musiikin ja ennen kaikkea sanojen parissa. Auvisen ja Holman teos tarjoaa hyvää viihdettä, joka täydentyy hyvillä näyttelijäsuorituksilla ja ennen kaikkea loistavalla bändillä, joka on melkoinen osa esityksen tunnelman luojaa.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Tampereen Työväen Teatteri, 2018