STOP THE PRESS!

Star Warsin olentojen tekijä mukaan suomalaiseen kauhuelokuvaan

Uusimpien Star Wars-elokuvien, Jurassic Worldin ja Alien Prometheuksen olentojen tekijä, lontoolainen animatronic designer Gustav Hoegen, valmistaa hirviön Silva Mysteriumin tuottamaan ja Hanna Bergholmin ohjaamaan pitkään kauhuelokuvaan nimeltä Pahanhautoja. Elokuvan kuvauksia suunnitellaan ensi kesälle ja elokuvan lapsipäärooleihin etsitään näyttelijöitä. 

Pahanhautoja on Ilja Rautsin käsikirjoittama syvällinen kauhuelokuva 12-vuotiaasta perfektionistisesta voimistelijatytöstä, Tinjasta, joka ryhtyy hautomaan löytämäänsä linnunmunaa, kunnes siitä kuoriutuu hirviömäinen lintuolento. Tinja ottaa olennon lemmikikseen ja oksentaa sille ruokaa kuin lintuemo. Tinjan tukahdutettu viha ja kateus saavat olennon toimimaan, kunnes kukaan ei ole enää turvassa.

Pahanhautoja-elokuvan lintuhirviö toteutetaan liikuteltavana animatronic-nukkena. Ohjaaja Hanna Bergholm otti henkilökohtaisesti yhteyttä tämän hetken parhaaksi kutsuttuun animatronic-olentojen tekijään, Star Wars-olentojen luojaan, lontoolaisen Biomimic studion johtajaan Gustav Hoegeniin. Gustav Hoegen kiinnostui Pahanhautojan tarinasta niin, että lupautui mukaan tuotantoon. 

Gustav Hoegen kertoo: ”Ihastuin välittömästi olennon ulkonäköön ja Hannan haluun toteuttaa se nukkena niin monessa kohtauksessa kuin mahdollista. Tuntui siltä, että meistä tulisi hyvä työpari. Kokonaisuuden sinetöi vaikuttava käsikirjoitus ja se, mitä hirviö siinä edustaa. Tarina on vahva ja uskon tästä elokuvasta voivan tulla erityinen. Tai varsinainen jalokivi, kuten täällä Briteissä sanomme.”

Elokuvan lapsirooleihin etsitään parhaillaan näyttelijöitä. Päähenkilön, Tinjan, rooliin tuli ennätykselliset 1200 hakemusta ympäri Suomea.

ELOKUVAN KESKEISEEN ROOLIIN ETSITÄÄN 7-10-VUOTIASTA POIKAA

Elokuvan isoon rooliin, päähenkilö-Tinjan pikkuveljeksi, etsitään nyt 7-10-vuotiasta reipasta poikaa. Kaikki roolista kiinnostuneet voivat laittaa koekuvaushakemuksen 15.12. mennessä osoitteeseen: pahanhautoja@gmail.com. Hakuohjeet ja lisätiedot elokuvasta löytyvät facebook-sivulta: https://www.facebook.com/Pahanhautoja.

Pahanhautoja on jo kehittelyvaiheessa herättänyt laajan kansainvälisen kiinnostuksen. Elokuva on valittu Nordic Genre Boostiin 2016, European Genre Forumiin 2018 ja Montrealin Frontières Co-Production Marketiin 2018. Elokuvan kehittelyä ovat tukeneet Suomen Elokuvasäätiö ja Pohjoismainen Elokuva- ja televisiorahasto. Finnish Film Affair-tapahtumassa Helsingissä Pahanhautoja oli yksi eniten ulkomaisia rahoittajia kiinnostaneista elokuvista.