STOP THE PRESS!

Lumiukko-elokuvakonsertit täyttävät saleja – Jyväskylä Sinfonia vierailee esityksen kanssa Klaukkalassa

Lumiukko. kuva: Snowman Enterprises Ltd

Lumiukko. kuva: Snowman Enterprises Ltd

Suomalaisten jouluperinteisiin on jo parin sukupolven ajan kuulunut Lumiukko-elokuvan katsominen televisiosta aattoaamuna. Raymond Briggsin kuvakirjaan perustuva animaatio tunnetaan tarinan lisäksi Howard Blaken säveltämästä musiikista.

Jyväskylä Sinfonia saapuu lauantaina 8.12. vierailulle esittämään kaksi Lumiukko-elokuvakonserttia Klaukkalassa sijaitsevassa Monikkosalissa. Konsertissa nähdään alkuperäinen Lumiukko-elokuva sinfoniaorkesterin soittaessa elokuvan musiikin.  Orkesterin kotikaupungissa Jyväskylässä vastaavia konsertteja on esitetty useita kertoja täysille saleille. Kysymyksessä on ensimmäinen kerta, kun Jyväskylä Sinfonia esittää teosta kotisalinsa ulkopuolella.

Lumiukon tunnuskappale Walking in The Air kuuluu nykyään monien artistien joulukonserttien ohjelmistoon. Sitä ovat esittäneet myös muun muassa Nightwish ja Rainbow.

Jyväskylä Sinfoniaa johtaa Kimmo Tullila ja Walking in the Air -kappaleen esittävät konsertissa Onni-Tapani Koskela ja Mark Lak Jyväskylän poikakuorosta. 

Puoli tuntia kestävä Lumiukko-elokuvakonsertti sopii sekä lapsille että aikuisille.

Monikkosali on viime vuonna avattu konserttisali, joka sijaitsee Helsingin seudulla Klaukkalassa noin 10 minuutin ajomatkan päässä Kivistön asemalta.

La 8.12 klo 13.30 ja 15.00 Jyväskylä Sinfonia: Lumiukko. Liput 10 € + toimitusmaksu (alk 1 € www.lippu.fi) ja kaikilta R-kioskeilta, ovelta tuntia ennen tapahtumaa, jos lippuja on jäljellä. Monikkosali, Kuntotie 7, KlaukkalaJärj. Nurmijärven kulttuuripalvelut.