STOP THE PRESS!

J.K. Rowlingin Ihmeotukset – Grindelwaldin rikokset -elokuvakäsikirjoitus julkaistaan suomeksi 6.12.

Grindelwaldin rikokset Tammi julkaisee J.K. Rowlingin Ihmeotukset – Grindelwaldin rikokset -elokuvakäsikirjoituksen Jaana Kapari-Jatan suomentamana 6. joulukuuta 2018. Rowlingin käsikirjoitukseen perustuva elokuva saa kansainvälisen ensi-iltansa 14. marraskuuta. Helsingin uudessa keskustakirjastossa Oodissa itsenäisyyspäivänä julkaistava kirja huipentaa Harry Potter 20 vuotta Suomessa -juhlavuoden.

Ihmeotukset – Grindelwaldin rikokset on J.K. Rowlingin toinen elokuvakäsikirjoitus viiden elokuvan sarjasta. Elokuva kertoo vuodesta 1927 – vain muutama kuukausi on kulunut ensimmäisen elokuvan, Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, tapahtumista. Tarinassa matkataan niin New Yorkissa, Pariisissa kuin Lontoossakin ja käydään myös Tylypahkassa. Luvassa on paljastuksia ja tuttuja henkilöitä velhomaailman historiasta.

Gellert Grindelwald on paennut AYT:n (Amerikan Yhdysvaltain taikakongressin) otteesta ja kerää kasaan joukkoja. Hän haluaa, että velhot hallitsevat kaikkia olentoja, joilla ei ole maagisia kykyjä. Tylypahkan muodonmuutosten opettaja ja Grindelwaldin entinen ystävä, Albus Dumbledore, lähettää Lisko Scamanderin pysäyttämään Grindelwaldin. Liskon, Tinan, Jacobin ja Queenien ystävyys ja lojaalius toisiaan kohtaan joutuu koetukselle, kun velhomaailma tuntuu entistä vaarallisemmalta ja jakaantuneemmalta.

”Lukija kokee riemua, jännitystä ja yllätyksiä tämän J.K. Rowlingin velhomaailmaa syventävän ja rikastavan tarinan äärellä. Tammi on iloinen ja ylpeä voidessaan tuoda Harry Potterin 20-vuotisjuhlavuoden huipennukseksi lukijoiden ulottuville tämän upean teoksen”, iloitsee Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Saara Tiuraniemi.

Ihmeotukset – Grindelwaldin rikokset -kirja sisältää J.K. Rowlingin alkuperäisen elokuvakäsikirjoituksen kokonaisuudessaan. Teos julkaistaan Helsingin uuden keskustakirjaston Oodin avajaisissa 6.12. Julkaisutilaisuudessa on mukana suomentaja Jaana Kapari-Jatta.

J.K. Rowlingin e- ja äänikirjojen kustantaja Pottermore julkaisee teoksen e-kirjan samana päivänä Tammen julkaiseman painetun kirjan kanssa.