STOP THE PRESS!

Aleksi Valta Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toiminnanjohtajaksi

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hallitus on valinnut uudeksi toiminnanjohtajaksi Aleksi Valtan. Hän aloittaa tehtävässä 1.1.2019 edellisen toiminnanjohtajan siirryttyä muihin tehtäviin. Toiminnanjohtaja kehittää työssään valtakunnallisen lastenkulttuurin toimintakenttää ja vahvistaa alan yhteiskunnallista asemaa. Toiminnanjohtaja vastaa liiton toiminnasta, taloudesta, rahoitushauista ja esimiestyöstä sekä edistää lastenkulttuurikeskusten ja liiton toimintaedellytyksiä niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin.

Aleksi Valta, 48, siirtyy tehtävään Suomen Golfliiton seurapalvelupäällikön toimesta. Golfliitossa Valta on työskennellyt vuodesta 2009 johtaen liiton seuratoiminnan kehittämisyksikköä. Eri järjestöissä pitkään toiminut Valta on tehtävästä innoissaan.

– Lastenkulttuurin edistäminen on lähellä sydäntäni, ja tehtävä uudella toimialalla innostaa. Lastenkulttuurikeskukset ovat suomalaisen lastenkulttuurin ja taiteen kulmakiviä, ja on hienoa päästä edistämään keskusten toimintaa ja lastenkulttuuria Suomessa ja kansainvälisesti, kertoo Valta.

Kansainvälisen koulutustaustansa ja pitkän verkostouransa lisäksi Valta vakuutti liiton hallituksen johtamiskokemuksellaan, monipuolisella osaamisellaan ja innostavalla asenteellaan. Liikunta-alan koulutuksen lisäksi hänellä on yliopistotutkinto Yhdysvalloista (Bachelor of Arts in Communication Arts) sekä ylempi korkeakoulututkinto (AMK) kansainvälisestä Master of Business Management -koulutusohjelmasta.

– Valta on tottunut toimimaan verkostoissa ja tuntee hyvin järjestökentän. Aiomme hyödyntää hänen osaamistaan entistä paremman yhteistyön rakentamiseksi toimialalla, kertoo liiton hallituksen puheenjohtaja Mervi Eskelinen.

Toiminnanjohtaja tekee tiivistä yhteistyötä liiton henkilöstön lisäksi liiton jäsenistön, hallituksen ja monialaisten sidosryhmien kanssa tehden lastenkulttuurialan toiminnasta entistä saavutettavampaa. Merkittävä osa työstä on vaikuttamistyötä päättäjien ja asiantuntijaorganisaatioiden kanssa sekä vaihtelevaa hanketyötä, josta hyvänä esimerkkinä on parhaillaan käynnissä oleva valtakunnallinen Taidetestaajat-hanke.

– Lastenkulttuurikeskuksissa on toimialan asiantuntemus, jota lähden tuomaan entistä paremmin sidosryhmien tietoisuuteen. Tavoitteeni on saada lisää näkyvyyttä ja tunnettuutta keskuksille ja resursseja esimerkiksi eri hankkeiden kautta, kertoo hankkeiden parissa myös liikunta-alalla työskennellyt Valta.

Liiton uusi toiminnanjohtaja aloittaa tehtävässään päätoimisesti 1.1.2019, mutta toimii tehtävässään osittain jo nyt. Loppuvuonna 2018 hän perehtyy liiton toimintakenttään sekä osallistuu tulevan kauden toiminnan suunnitteluun. Valtan voi tavata tänä syksynä myös yhdessä alan merkittävimmistä tapahtumista, Valtakunnallisessa lastenkulttuurifoorumissa, joka järjestetään 19.–20.11.2018 Espoon Sellosalissa.