STOP THE PRESS!

ShedHelsingin Seikkailu jouluyönä -musikaali saattelee näyttämölle yli 130 ainutlaatuista nuorta

Joulukuussa Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa ensi-iltansa saava Seikkailu jouluyönä on musikaali, joka tarjoaa erilaisista taustoista tuleville lapsille ja nuorille mahdollisuuden päästä esiintymään. Tämän ShedHelsinki-musiikkiteatterihankkeen taustalla on Elisan perustama säätiö, joka tukee monimuotoista ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä.

Seikkailu jouluyönä on koko perheen musikaali, joka tulvii hyvää musiikkia, huumoria, vauhtia ja sopivasti jännitystäkin. Lontoolaisen Chickenshed-teatterin esikuvan mukaisesti musikaalihanke tarjoaa eri-ikäisille ja erilaisista taustoista tuleville lapsille ja nuorille mahdollisuuden tulla nähdyksi sekä toteuttaa itseään turvallisessa ja tasavertaisessa ympäristössä.

Musikaalin kantava voima on ShedHelsingin musiikkiteatterikerhoissa harrastavat 9–19-vuotiaat lapset ja nuoret. Moni heistä on suurella estradilla ensimmäistä kertaa, osa taas jo kokeneempia esiintyjiä. Jotkut nuorista kelailevat pyörätuoleilla, toisilla on äidinkielenään viittomakieli – ja jokaisella rohkeus sekä halu laittaa itsensä likoon.

– Tavoitteemme on lisätä erilaisuuden ja moninaisuuden hyväksymistä, sekä edistää vuorovaikutusta ja tasavertaisia kohtaamisia. Haluamme rohkaista kaikenlaisia nuoria toteuttamaan itseään, sillä jokaisella on oikeus tulla nähdyksi. Tänä vuonna musikaalissa käytetään ensi kertaa rinnakkain suomea ja suomalaista viittomakieltä, ShedHelsinki Säätiön hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Mattila sanoo.

Seikkailu jouluyönä -musikaalin toteutuksesta vastaa StepUp Schoolin Skene-musiikkiteatterikoulun opettajat ohjaaja Marco Bjurströmin johdolla. Viittomakielisen ilmaisun ohjauksesta vastaa Noora Karjalainen ja viittomakielen käännöksestä Karjalainen yhdessä Netta Keski-Levijoen kanssa. Esityksen kapellimestarina taituroi Tuomas Kesälä.

ShedHelsingin, Elisan ja Helsingin Kaupunginteatterin yhteistuotantona syntyvä jouluinen musikaali on jo kolmas valtavirrasta poikkeava ShedHelsinki-esitys ja jatkoa aiempina vuosina esitetyille kiitosta saaneille musikaaleille Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen ja Peter Pan.

  • Seikkailu jouluyönä ensi-ilta 8.12.2018 ja esitykset 28.12.2018 saakka Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)
  • Liput: 39 €
  • Ikäsuositus: 5-vuotiaasta alkaen
  • Makupaloja esityksestä Elisa Kulmassa (Aleksanterinkatu 19) 17.11.2018 klo 13.00 ja 14.00
  • https://www.shedhelsinki.fi/musikaali

ShedHelsinki Säätiö lyhyesti

Elisan perustama ShedHelsinki Säätiö tukee monimuotoista ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä. Säätiö tuottaa yhdessä eri yhteisöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa musiikkikerhotoimintaa ja tapahtumia kuten musikaaleja.