STOP THE PRESS!

Swingers

Swingers

Ohjaus: Pamela Tola
Käsikirjoitus: Niina Lahtinen, Pamela Tola Mikkel Munch-Falsin alkuperäiskäsikirjoituksen pohjalta
Tuotanto: Jesse Fryckman
Näyttelijät: Aku Hirviniemi, Janne Kataja, Kiti Kokkonen, Matleena Kuusniemi, Mikko Nousiainen, Roope Salminen, Marja Salo, Mimosa Willamo, Miitta Sorvali, Tommi Liski
Arvio: 3/5

Neljä eri-ikäistä pariskuntaa on kokoontumassa ”parinvaihtoviikonlopulle” idylliseen kartanoon, jota hallinnoi tomera Ritva (Sorvali) yhdessä apumies Eeron (Liski) kanssa. Kun ihmiset ovat paikalla, on aika riisua vaatteet ja asenteet. Kaikki se mitä talossa tapahtuu, se jää myös taloon. Edessä on tunnerikas viikonloppu.

Elokuva pohjautuu tanskalaiseen vuonna 2016 valmistuneeseen komediaan, josta Lahtinen ja Tola ovat muokanneet tarinan suomalaiseen makuun sopivammaksi. Koska en ole nähnyt tuota tanskalaista versiota, niin jätetään tarinan vertailu sikseen ja mennään suoraan Tolan version kimppuun. Elokuvan nimi voi antaa tulevalle katsojalle hieman harhaanjohtavan käsityksen siitä, että kyseessä on seksikomedia tai muuten hörhötarina. Itseasiassa sellainen tämä ei todellakaan ole, vaan mukana on monia vakavasti otettavia teemoja kuten lapsettomuus, erektiohäiriöt, mustasukkaisuus ja monet muut parisuhteeseen liittyvät ongelmat.

Swingers on näyttelijä Pamela Tolan esikoisohjaus kokoillan elokuvan puolella. Ensimmäiseksi ohjaustyöksi se on kelpoa katseltavaa ja yllättävänkin viihdyttävää, vaikka tarina on melko heppoinen, eikä siinä ole suuremmin jytyä. Parasta ovat näyttelijäsuoritukset. Jokainen näyttelijä vetäisee roolinsa karrikoidusti ja välillä tuntuu siltä, että lieneekö kaikkea sitä on ollut käsikirjoituksessakaan. Ihan kelpo viihdepläjäys tämä kuitenkin on.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by SF Film, 2019

Traileri: