STOP THE PRESS!

Red Dead Redemption 2

Pelikehittäjä ja julkaisija: Rockstar Games
Arvio: 5/5

Pelin tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltojen villin lännen aikoihin 1800-luvun loppupuolelle. Tällöin virkavalta pyrki nappamaan maan viimeisiä lainsuojattoma, eikä kuolonuhreittakaan selvitä. Blackwaterin kaupungissa tapahtuneen epäonnistuneen ryöstön myötä Arthur Morgan yhdessä Van der Lindenin porukan kanssa pakenevat lain kouraa. Jotta he pysyisivät hengissä, on heidän tehtävä ryöstökeikkoja ja taisteltava edetäkseen. Matkan aikana ryhmän välille syntyy erimielisyyksiä, jotka kuitenkin pitäisi onnistua selvittämään ilman suurempia kahnauksia.

Edellisestä Red Dead Redemption -pelistä on ehtinyt kulua jo kahdeksan vuotta, joten uuden pelin tulemista ovat varmasti monet odottaneet kuin kuuta nousevaa. Valitettavasti en ole tuota aiempaa peliä pelannut, mutta ne mitä olen kuullut,  ovat olleet aikalailla hyviä kommentteja. Koska olen keltanokka tämän pelisarjan osalta, olenkin avoin tälle kokonaisuudelle.

Mitäpä eteeni sitten tupsahtikaan? Itseasiassa mielenkiintoinen peli, joka on suorastaan elokuvamainen sekä tarinanrakenteeltaan että visuaaliselta puoleltaan. Mieleeni tuli tästä visuaalisuudesta Quantin Tarantinon muutaman vuoden takainen The Hateful Eight -elokuva, jossa siinäkin liikutaan juuri tuo ajan tapahtumissa ja myöskin upeasti toteutetut maisemat ovat samankaltaiset.

Pelattavaa kyllä pelaajalle riittää, sillä juonellista peliä on useamman kymmenen tunnin ajaksi. Kuten aiemmin mainitsinkin, juoni on hyvin elokuvamainen sekä dialogi hyvinkin uskottava ja peliin sopiva. Rockstar Games on tehnyt suorastaan mestarillisen pelin, joka sopii erinomaisesti aikuiseen makuun.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Rockstar Games, 2018