STOP THE PRESS!

Onneli, Anneli ja nukutuskello

Onneli Anneli ja nukutuskello

Ohjaus: Saara Cantell
Käsikirjoitus: Sami Keski-Vähälä, elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan

Tuotanto: Teea Hyytiä, Sari Lempiäinen
Näyttelijät: Celina Fallström, Olga Ritvanen, Aamu Sorvoja, Ville Myllyrinne, Elina Knihtilä, Kiti Kokkonen, Jaakko Saariluoma, Johanna Af Schulten, Eija Ahvo, Antti Autio, Henna Tanskanen,  Jani Toivola
Arvio: 5/5

Onnelin (Fallström) ja Annelin (Ritvanen) naapurissa asuvat Tingelstiina (Knihtilä) ja Tangelstiina (Kokkonen) pyytävät heiltä apua. Naapurit ovat huolissaan heidän veljestään Vekotiituksesta (Myllyrinne), joka asuu toisella paikkakunnalla. Tytöt päättävät lähteä katsomaan tätä omaperäistä keksijätyyppiä, joka on kiinnostuneempi keksintöjen maailmasta kuin esimerkiksi ruoan hommaamisesta. Eräänä päivänä idylliseen elämään on tulossa takaisku, kun tielaitoksen mies Oikotie (Autio) päättää, että Vekootiituksen asuttaman sukutilan tilalle rakennetaan suora tie. Tämähän ei tule kuuloonkaan, vaan toimelias kaksikko ryhtyy kehittämään keinoa, jolla tielaitoksen aikeet voidaan kumota.

Edellisestä Onneli Anneli -elokuvan ensi-illasta on ehtinyt kulua lähes kaksi vuotta ja sen aikana on ehtinyt tapahtua paljon. Aiemmin rooleissa nähdyt Aava Merikanto ja Lilja Lehto ovat kasvanneet rooleistaan ulos ja heidän tilalleen on roolitettu oivallisesti rooleihin sopivat Fallström ja Ritvanen. Heissä on juuri samanlaista iloisuutta kuin heidän edeltäjissään.  Tarina on sopivan kevyt ja täynnä myös viitteitä aikuisten maailmaan, joten aikuiskatsojakin pääsee sopivasti naurahtamaan. Koska työryhmä on lähestulkoon sama kuin aiemmissa elokuvissa, niin homma on hyvin hiotunut kokoon. Keski-Vähälän taiturimainen sovitus Kurenniemen kirjasta on jälleen kerran viihdyttävää materiaalia, josta Cantell on 
loistokkaasti  ohjannut tämän koko perheen elokuvan. Onneli Anneli ja nukutuskello on aidosti viihdyttävää koko perheen elokuva.

Lisämateriaalina making of -kooste, terveisiä kuvauksista, esittelyssä on myös elokuvassa esiintyvät eläimet ja lopuksi elokuvan traileri.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Nordisk Film, 2019