STOP THE PRESS!

Wu-Tang Clanin perustajajäsen GZA esiintyy Tampere-talossa maaliskuussa – ohjelmistolisäyksissä myös UMO:n ja Värttinän yhteiskonsertti

GZA, kuva: Tampere-talon arkisto
GZA, kuva: Tampere-talon arkisto

Wu-Tang Clanin perustajajäsen GZA keikkailee Tampere-talon Sorsaklubilla 3. maaliskuuta 2019. Keikalla kuullaan Wu-Tang -klassikoiden ja GZA:n tunnetuimman Liquid Swords -sooloalbumin hittien lisäksi maistiaisia räppärin alkuvuonna ilmestyvältä uutuusalbumilta Dark Matter. Edellisen kerran GZA on esiintynyt Suomessa vuonna 2008. Liput tulevat myyntiin torstaina 20.12. klo 9 Tampere-talon lipunmyynnissä ja Lippu.fi-palvelussa. Konsertti on ikärajaton.

GZA (A.K.A. The Genius) nousi maailmanmaineeseen Wu-Tang Clanin perustajajäsenenä. Yhtyeen esikoisalbumia Enter the Wu-Tang (36 Chambers) pidetään yhtenä hip hop -historian parhaista levytyksistä, ja esimerkiksi Rolling Stone -lehti on kutsunut Wu-Tang Clania kaikkien aikojen parhaaksi räppiryhmäksi. Yhtyeen henkisenä johtajana pidetty GZA sai Wu-Tang Clanin nousukiidossa myös oman levytyssopimuksena ja julkaisi ylistetyn debyyttisooloalbuminsa Liquid Swords vuonna 1995. Räppäri on jatkanut menestyksekästä soolouraansa tähän päivään asti ja on ansainnut terävillä metaforillaan maineen yhtenä hip hopin parhaista lyyrikoista.

Tällä vuosituhannella GZA on räppäriuransa ohella esitelmöinyt lukuisissa yliopistoissa ympäri Yhdysvaltoja ja saanut tuhannet nuoret kiinnostumaan luonnontieteistä ja tekniikasta. GZA esiintyy myös tuoreessa Netflix-sarjassa Liquid Science, jossa hän matkustaa ympäri maailmaa selvittäen, miten moderni tiede on muuttanut elämäämme.

GZA:n ja monien kotimaisten räppärien tähdittämä Sorsaklubi on Tampere-talon Sorsapuistosalissa järjestettävä uusi klubikonsepti. Sorsaklubi houkuttelee aikaisilla soittoajoillaan ja useilla ikärajattomilla keikoillaan myös yleisöä, jotka eivät käy perinteisillä rokkiklubeilla. Sorsaklubilla esiintyvät keväällä GZA:n lisäksi myös muun muassa Karri Koira, Kube, Redrama, Uniikki, Asa ja Cledos. Keikkailtojen klubi-DJ:nä toimii Blockfesteiltäkin tuttu DJ Misterhustla.

GZA
Su 3.3. klo 20 Sorsaklubi, Sorsapuistosali
Liput 35 €

Liput ja lisätiedot:
tampere-talo.fi/gza

Lisätiedot Sorsaklubista:
tampere-talo.fi/sorsaklubi

Värttinä ja UMO

Kansanmusiikki kohtaa jazzin svengin Värttinän ja UMOn yhteiskeikalla

Värttinä ja UMO saapuvat harvinaiselle yhteiskeikalle Tampere-talon Pieneen saliin 13. maaliskuuta 2019.  Sekä Värttinässä että UMOssa musisoinut rumpali Mikko Hassinen on sovittanut maailmankuulun kansanmusiikkiyhtyeen kappaleita tälle laajennetulle kokoonpanolle. Värttinän tunnetuimpien hittien lisäksi konsertissa kuullaan tuoreita jazzahtavia sovituksia yhtyeen uusimmista kappaleista.

Kevään ohjelmistossa nähdään myös Club For Five, joka tulee Tampere-taloon 16. maaliskuuta uusimaan suuren suosion saavuttaneen Songs of Kirka -konserttinsa. Keikalla kuulaan Kirkan rakastetuimpia lauluja pysäyttävinä a capella -sovituksina.

Lisätiedot ja liput UMOn ja Värttinän yhteiskonserttiin:
tampere-talo.fi/umo-varttina

Lisätiedot ja liput Club For Fiven Songs of Kirka -konserttiin:
tampere-talo.fi/songsofkirka