STOP THE PRESS!

Suomen hauskin mies on ensimmäinen suomalainen Humanitas-palkintoehdokas

Suomen hauskin mies

Heikki Kujanpään ohjaama sekä Kujanpään ja Mikko Reitalan käsikirjoittama Suomen hauskin mies -elokuva on ehdolla Humanitas-palkinnon saajaksi Independent Feature Film -kategoriassa. Tämä on ensimmäinen kerta palkinnon historiassa, kun ei-englanninkielinen käsikirjoitus on valittu Humanitas-ehdokkaaksi.

Vuosittain jaettava Humanitas-palkinto nostaa esiin käsikirjoittajia, jotka kirjoittavat ihmisyydestä merkityksellisesti ja vivahteikkaasti. Humanitas-palkintogaala pidetään 44. kerran 8.2.2019 Beverly Hills Hotellissa Los Angelesissa. Ehdolla olevat Suomen hauskin mies -elokuvan käsikirjoittajat Heikki Kujanpää ja Mikko Reitala ovat paikan päällä tilaisuudessa. Lisää tietoa palkinnosta: https://www.humanitasprize.org


”Palkintoehdokkuus merkitsee minulle ohjaajana ja kirjoittajana järjettömän paljon. Atlantin takana on tunnistettu käsikirjoituksemme universaalisuus. Sen toteutus elokuvaksi on vakuuttanut raadin aiheen näennäisestä paikallisuudesta huolimatta. Olemme Mikko Reitalan kanssa ylpeitä ensimmäisiä finalisteja palkinnon historiassa,  ei-englanninkielisellä käsikirjoituksella!”, iloitsee ohjaaja Heikki Kujanpää.

”Humanitas on Pohjois-Amerikan palkintojen raskasta sarjaa. On suuri kunnia, että Suomen hauskin mies on valittu ehdokkaaksi sen Independent Feature Film -kategoriaan. Kyse on varteenotettavasta saavutuksesta”, toteaa tuottaja Klaus Heydemann.

FESTIVAALIT

Suomen hauskin mies esitettiin Sao Paolon elokuvafestivaalilla Brasiliassa kilpasarjassa ja sen lisäksi elokuva on tehnyt monipuolisen festivaalikiertueen tänä vuonna: Austin International Film Festivalilla USA:ssa, Goa International Film Festivalilla Intiassa, Waterloo Historic Film Festivalilla Belgiassa, Nordische Filmtage festivaalilla Saksassa sekä Leiden International Film Festivalilla ja Northern Film Festivalilla Hollannissa. Elokuva esitettiin marraskuussa myös 29. Finnish Film Week tapahtumassa Pietarissa, Venäjällä.