STOP THE PRESS!

Fiona Bartonin psykologinen jännäri Lapsi paljastaa pitkään vaietut salaisuudet

Fiona Barton: Lapsi

Brittikirjailija ja -toimittaja Fiona Barton nousi heti esikoisteoksellaan Leski mm.New York Times -lehden bestseller-listalle. Nyt ilmestyvässä kirjassa Lapsi edellisestä teoksesta tuttu toimittaja Kate Waters lähtee selvittämään pienen vauvan kuolemaan liittyviä tapahtumia, ja samalla paljastuu salaisuuksia vuosien takaa. Todisteet voi haudata, mutta totuutta ei.

Pieni uutinen sanomalehdessä kertoo lontoolaiselta rakennustyömaalta yllättäen löytyneestä, vuosia sitten haudatusta vastasyntyneen lapsen ruumiista. Suurin osa lehden lukijoista tuskin edes vilkaisee uutista, mutta kolmen naisen elämän se mullistaa täysin.

Yksi naisista, lapsensa kauan sitten menettänyt Angela, saa jälleen muistutuksen elämänsä kauheimmasta tapahtumasta. Toiselle naisista uutinen merkitsee vaaraa, sillä hänen synkin salaisuutensa saattaa olla paljastumassa. Kolmas nainen, toimittaja Kate Waters, näkee uutisessa ensimmäisen vihjeen, jota seuraamalla hän voi olla suuren jutun jäljillä. Lapsen tarinan on aika nousta esiin.

Fiona Barton työskenteli yli 30 vuotta toimittajana ja uutispäällikkönä Ison-Britannian suurimmissa sanomalehdissä.  Cambridgessa syntynyt Barton asuu nykyään miehensä kanssa vuoroin Ranskassa ja vuoroin Englannissa. Bartonin esikoisteoksesta Leski (suom. 2017) tuli huikea menestys, ja kirja on julkaistu jo 37 maassa.

Fiona Barton: Lapsi
Alkuteos The Child | Suomentanut Pirkko Biström
432 sivua | Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana